ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ισόπαλα τα ντέρμπι της αγωνιστικής

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα ματς της 12ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών αφού Υδραϊκός και Βουλιαγμένη έμειναν στο 11-11, ενώ 9-9 έληξε το Απόλλων Σμύρνης-Εθνικός.

Μετά από έναν εκπληκτικό και συγκλονιστικό αγώνα με συνεχείς διακυμάνσεις, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, ο εδρούχος Υδραϊκός και ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήρθαν ισόπαλοι 11-11, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματοις υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι ο Υδραϊκός είναι μεν αήττητος απέναντι στον ΝΟΒ, καθώς είχε επικρατήσει 10-9 στο Λαιμό στο ματς του πρώτου γύρου, αλλά στη βαθμολογία, στην οποία η διαφορά μεταξύ τους παραμένει αναλοίωτη, οι Βουλιαγμενιώτες είναι μπρτοστά και συγκεκριμένα στη 2η θέση με 29 βαθμούς, τρεις μπροστά από την ομάδα της Ύδρας που έχει 26.

Στον αγώνα, ο ΝΟ Βουλιαγμένης προηγήθηκε με 7-4 στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Υδραϊκός επανέκαμψε και πήρε το προβάδισμα 8-7. Όμως ο ΝΟΒ Βουλιαγμένη ξαναπήρε μπρος και με ένα σερί 4-0 έκανε το 11-8 στις αρχές της τελευταίας περιόδου με εκφραστές τους Γκιουβέτση, Αφρουδάκη, Βούξεβιτς και Γούβη. Το φινάλε ήταν εξαιρετικό, αφού το συγκρότημα του Δημήτρη Κραβαρίτη με σερί 3-0 ισοφάρισε σε 11-11 με τους Όμπερτ, Καπετανάκη και Ίρβινγκ.

Ο Εθνικός Πειραιά στέρησε την ευκαιρία από τον Απόλλωνα Σμύρνης να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς του πήρε ισοπαλία 9-9 μέσα στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των Α1 Ανδρών.

Οι κυανόλευκοι του Πειραιά, μάλιστα, παίζοντας καλή άμυνα στον παραπάνω και όντας καλή επιθετικά, εκμεταλλεύτηκαν και την έλλειψη συγκέντρωσης της άμυνας του Απόλλωνα και προηγήθηκαν με 9-7, με γκολ στις αρχές της 4ης περιόδου. Αλλά ο Απόλλων να απάντησε ισοφαρίζοντας σε 9-9, στο 3.38 πριν από τη λήξη, με γκολ του Γ. Παπαδόπουλου. Οι γηπεδούχοι υστέρησαν στον παραπάνω, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έμεινε χωρίς γκολ ο Νικολά Μοσκόφ.

Με ένα μεγάλο "διπλό" μπήκε στην επανεκκίνηση τυο πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα -μετά τον Ολυμπιακό- που νικάει το Παλαιό Φάληρο μέσα στο Ρέστειο κολυμβητήριο, το οποίο "άλωσαν" και επικράτησαν με 9-8 για την 12η αγωνιστική, πρώτη του Β' γύρου.

Οι Νεοσμυρνιώτες, με καλή άμυνα και λύσεις σε κρίσιμα σημεία επιθετικά (και ιδαιίτερα στον παίκτη παραπάνω) και με "πρώτα πιστόλια" τους Γιαννόπουλο και Αλεξίου προηγήθηκαν και με 9-5.

Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ στο φινάλε, αλλά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη, καθώς οι Φαληριώτες μείωσαν λίγο πριν από τη λήξη (0.33) στο τελικό 9-8. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 4.44 της 3ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Παλαιού Φαλήρου Καραγεωργόπουλος, ενώ στο 5.55 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητής του Παλαιού Φαλκήρου Αργύρης Θεοδωρόπουλος. Και οι δύο για έντονη διαμαρτυρία".

Ο αγώνας ξεκίνησε με δέκα λεπτά καθυστέρηση, ύστερα από απόφαση του συνδέσμου διαιτητών (ΣΕΔΥ), εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό σε βάρος του συναδέλφου τους Φάνη Ποσποτίκη στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» της Γλυφάδας, στην αναμέτρηση της Α' Γυναικών Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας, την Παρασκευή (31/1) το βράδυ. Το ίδιο θα γίνει σε όλους τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  / ΠΑΟΚ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας έκανε την ανατροπή στο φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για την 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, μέσα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης και πέτυχε ένα σπουδαίο "διπλό", με 9-8, που τον φέρνει πλέον ισόβαθμο με το 5ο στη βαθμολογία Φάληρο.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ. Οι Θεσσαλονικείς προηγούνταν με ένα γκολ και οι Γλυφαδιώτες ισοφάριζαν. Ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε με 8-7 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 8-8, αλλά το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Χρήστος Παπούκας με πέναλτι, 1.07 πριν τη λήξη του αγώνα.

Υπερπολύτιμη νίκη στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο ΝΟ Χανίων, στην έδρα του, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Χανιώτες επιβλήθηκαν επί του ΝΟ Χίου και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία, με 9-3, στο κολυμβητήριο της κρητικής πόλης και έφτασαν τσους 12 βαθμούς, ελπίζοντας πλέον βάσιμα στην κατάληψη θέσης που οδηγεί εκτός των πλέι άουτ. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα παράλληλα, εξάλλου, έχει 2-0 νίκες απέναντι στους Χιώτες στο πρωτάθλημα κι έτσι αν οι δύο ομάδες βρεθούν στα πλέι άουτ θα έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την υπόθεση παραμονή.

Οι Χανιώτες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή τα ηνία, έχοντας ως κορυφαίο σκόρερ τον Αντώνη Χαριτάκη με 5 γκολ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-11

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-4, 2-3, 3-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 1, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης, Πρέκας 1, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος, Παπασηφάκης 1, Τσαχειλίδης, Καπετανάκης 1, Πωλογεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γούβης 2, Αφρουδάκης 4, Τσαταλιός, Παπάζογλου, Κουρούβανης Ν., Καστρινάκης, Βούξεβιτς 2, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 9-9

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 1-2, 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος, Γραμματικός 1, Μοσκόφ, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος 2, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Τρόβας, Λουπάκης, Γκάτσος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος 1, Τοράκης 2, Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 1, Καραμπατής, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Κατσαγούνος, Μπελέσης, Ξυλούρης.

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-1, 2-3, 1-2.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Κολμπένοφ, Προσινικλής Ν., Νικολαΐδης, Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής 1, Παυλίδης, Παπάκος 2, Προσινικλής Π., Ράντονιτς 4, Μουρατίδης, Σαλαμάνης, Βοζίκης, Αντιβαλίδης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης 3, Παπούκας 3, Μαυρωτάς Λ. 1, Τρας Τζ. 1, Περόπουλος, Μπραΐμης, Τρας Μ., Χατζηγούλας 1, Φωτόπουλος, Νιαρχάκος, Αλβέρτης, Κουρούβανης Ν., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 2-4, 3-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος 2, Κοπελιάδης 1, Τρούλος 3, Ντε Σόουζα, Γαβαλάς Ι., Μητράκης, Κοντονής, Μανδαλιός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 1, Γεωργακόπουλος, , Σπούνερ, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 3, Κούκουνας, Αλεξίου 3, Γαβαλάς Σπ., Βέκκος, Δήμου 1, Σπάθας, Χέλμης, Μπουζαλάς 1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΝΟ ΧΙΟΥ 9-3

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 2-0, 1-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Μπανίσεβιτς, Σαρτζετάκης 1, Νάστραν 1, Αγιωργούσης, Μπατάκης, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 5, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Φωκάς, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης, Μανιουδάκης, Τριποοδάκης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Σ., Μιμίδης Μ., Μπερτόλης, Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας Ν. 1, Κουρλιάφτης, Καλαργυρός, Ντούλος 1, Καρακούρους Ι., Καρακούρος Μ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 31/01

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 28-4

Σάββατο 01/02

Υδραϊκός – ΝΟ Βουλιαγμένης 11-11

Απόλλων Σμύρνης – Εθνικός 9-9

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Πανιώνιος 8-9

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ Γλυφάδας 8-9

ΝΟ Χανίων – ΝΟ Χίου 9-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 12 34
2 ΝΟ Βουλιαγμένης 12 29
3 Υδραϊκός 12 26
4 Απόλλων Σμύρνης 12 25
5 ΑΝΟ Γλυφάδας 12 18
6 Εθνικός 12 16
7 Πανιώνιος 12 16
8 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12 15
9 ΝΟ Χανίων 12 12
10 ΠΑΟΚ 12 9
11 ΝΟ Χίου 12 6
12 Παναθηναϊκός 12 3

Επόμενη αγωνιστική (07/02):

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός

ΝΟ Χίου – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ