ΠΟΛΟ

A1 πόλο ανδρών: Αχώριστο δίδυμο στην κορύφη Ολυμπιακός και Απόλλων

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Σμύρνης συνέχισαν με νίκες την πορεία τους στην Α1 πόλο των ανδρών, έκαναν το 6/6 στο πρωτάθλημα και τη Δευτέρα θα τεθούν αντιμέτωποι.

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και τον κόντραρε γερά ο αντίπαλός του, αλλά με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός νίκησε και το Παλαιό Φάληρο με 16-9, στο Ρέστειο κολυμβητήριο, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών

Έτσι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διατήρησε το απόλυτο των νικών (6 στα 6) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον Απόλλωνα Σμύρνης τον οποίο αντιμετωπίζει μεθαύριο Δευτέρα (4/11) για την 7η αγωνιστική.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη, μάλιστα, πέτυχε με επιβλητικό τρόπο την έκτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, καθώς επικράτησε με 17-8 του ΝΟ Χανίων, για την 6η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε άνετα με 20-6 επί του ΝΟ Χίου Astra Air Lines στο πλάισιο της 6ης αγωνιστικής, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Έτσι η ομάδα του Κόλιανιν μπαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στη δύσκολη εβδομάδα που έχει τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης (6/11) και τη ρεβάνς για το Euro Cup με την Ορτίτζια (9/11).

Ο Υδραϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και μάλιστα με εύκολη νίκη στην έδρα του. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επιβλήθηκε με 13-6 του ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο του Αλίμου, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Υδραϊκός, με επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 8-2. Στη συνέχεια διατήρησε εύκολα το προβάδισμα και έφτασε στο τρίποντο έχοντας ως πρωταγωνιστή το Νίκο Παπασηφάκη που σκόραρε πέντε φορές. Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ υπέστη την τέταρτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες μακρυά από την έδρα του.

Ο Πανιώνιος είχε να δει το ροζ χρώμα της νίκης στο φύλλο αγώνα από την 1η αγωνιστική, παρά τις καλές του εμφανίσεις, αλλά κατέκτησε τελικά το δεύτερο τρίποντό του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών στην 6η αγωνιστική. Φτάνοντας, μάλιστα, σε μια σπουδαία νίκη επί του ΑΝΟ Γλυφάδας με 9-6, σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση στο φινάλε. Η ομάδα του Δήμου, με μια ισοπαλία και δύο νίκες, έφτασε τους επτά βαθμούς και ξεπέρασε τον ΑΝΟΓ που έμεινε στους έξι.

Αιφνιδιάζοντας την αντίπαλό τους στο ξεκίνημα, όπου προηγήθηκε με 5-1 και 6-2 (στο ημίχρονο), και με βασικά όπλα την καλή άμυνά του και τον τερματοφύλακα Φλέγκα, αλλά και με πρώτο σκόρερ τον πρώην Γλυφαδιώτη Γρηγόρη Γιαννόπουλο (4 γκολ), οι Νεοσμυρνιώτες κράτησαν προβάδισμα τριών γκολ -και στο πιο δύσκολο για αυτούς- δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα: "1. Στο 5.28 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα, για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών -και ενώ προηγουμένως είχε δεχτεί την κίτρινη κάρτα- ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Δήμου. 2. Στο 2.38 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα το Νο 10 του ΑΝΟΓ (Φωτόπουλος Σπούρος) διότι απευθυνόμενος στον διαιτητή και ενώ ήταν εκτός παιδιάς, έβρισε τον κ. Πολυχρονόπουλο και τον αποκάλεσε "μα@@κα"".

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο Εθνικός, καθώς επικράτησε με 16-11 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", το απόγευμα του Σαββάτου (2/11).

Οι κυανόλευκοι του Φάνη Κουντουδιού επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα και προηγήθηκαν 7-2 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια, σε ένα ματς με ανοιχτές άμυνες, ήρθε το τελικό 16-11. Το ντεμπούτο του με τους πράσινους έκανε ο Αμερικανός Τζέσε Σμιθ που αναμένεται να βοηθήσει στη συνέχεια το "τριφύλλι", που παραμένει στη τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Οι Κουτσιαλής, Παπαδόγκωνας και Πρωτοψάλτης πέτυχαν από 4 γκολ για τον Εθνικό, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ο Πανταζόπουλος σκόραρε 6.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-16

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-1, 4-6, 1-4.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος 1, Κοπελιάδης 4, Τρούλος, Ντε Σόουζα 2, Γαβαλάς Ι., Μητράκης, Μανδαλιός, Κούρκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζιβογίνοβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 3, Γενηδουνιάς 3, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης 1, Κάκαρης 3, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 17-8

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-2, 4-3, 5-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπαντέρ – Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 6, Μητρόπουλος Δ., Τσιστράκης, Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης Δ. 3, Χαραλαμπόπουλος, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Σαρτζετάκης, Νάστραν 2, Φωκάς, Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Πετρόχειλος Αγιωργούσης 4, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 20-6

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 7-0, 6-1, 3-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Σταμέλος, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Παπανικολάου 2, Ποντικέας, Κουρούβανης Ν. 3, Καστρινάκης 1, Βούξεβιτς 2, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μαντής, Μιμίδης Στ., Μιμίδης Μ., Μπερτόλης 1, Παππάς, Κουλιεράκης, Αμπάζης, Σφηκάκης 1, Κουρλιάφτης 2, Φραγκιουδάκης, Ντούλος 1, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ. 1, Γκίλλας.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 13-6

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-1, 2-1, 3-3.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 1, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας, Μπλάνης 1, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 5, Τσαχειλίδης, Καπετανάκης, Πολωγεώργης, Όμπερτ 1, Ίρβινγκ 3.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 1, Λέκιτς 1, Προσινικλής Ν., Νικολαΐδης, Κεχαλάρης, Καλαϊτζής, Παυλίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π. 2, Μπλάζεβιτς 1, Σγουρίδης, Μανθογιάννης, Βοζίκης, Αντιβαλίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 9-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-1, 2-2, 1-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης, Γεωργακόπουλος 1, Σπούνερ, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 4, Παπαδόπουλος Δ., Αλεξίου 1, Γαβαλάς Σ., Βέκκος 1, Δήμου Δ. 2, Σταθάς, Δούκας, Μπουζαλάς.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Μαυρωτάς Λ., Κάιλ Τρας 2, Περόπουλος 1, Μπραΐμης, Τζακ Τρας, Χατζηγούλας, Φωτόπουλος 2, Μανιουδάκης, Αλβέρτης, Κουρούβανης, Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16-11

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 5-4, 4-5.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλούκας, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 4, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 4, Χονδροκούκης 4, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης, Βαλλιανάτος, Κατσαγούνος Δ., Μπελέσης 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ., Κόσιτς 1, Χατζηστεφάνου 3, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος 6, Παπαδημητρίου Αλ., Γκαράνης, Σμιθ 1, Κατσαγούνος Γ., Σαλτερής, Μοσχοβέλης, Εγνατιάδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων 17-8

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χίου 20-6

Εθνικός – Παναθηναϊκός 16-11

Πανιώνιος – ΑΝΟ Γλυφάδας 9-6

Υδραϊκός – ΠΑΟΚ 13-6

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Ολυμπιακός 9-16

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 18
2 Απόλλων Σμύρνης 18
3 ΝΟ Βουλιαγμένης 15
4 Υδραϊκός 13
5 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
6 Πανιώνιος 7
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 6
8 ΠΑΟΚ 6
9 Εθνικός 6
10 ΝΟ Χανίων 3
11 ΝΟ Χίου 3
12 Παναθηναϊκός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (02/11)

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης (4/11)

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

ΝΟ Χίου – Εθνικός

ΝΟ Χανίων – ΝΟ Βουλιαγμένης (19/11)

ΠΑΟΚ – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ