ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σνούκερ: Ήττα-σοκ για τον Ο'Σάλιβαν, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από ερασιτέχνη!

Σνούκερ: Ήττα-σοκ για τον Ο'Σάλιβαν, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από ερασιτέχνη!
NIGEL FRENCH/PA VIA AP

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του σνούκερ έγινε το μεσημέρι στο Σέφιλντ, όπου ο ερασιτέχνης Τζιμ Κέιχιλ απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Ρόνι Ο'Σάλιβαν (VIDEO)!

Ο Τζέιμς Κέιχιλ έγραψε ιστορία με το που πάτησε το πόδι του στο "Κρούσιμπλ" του Σέφιλντ. Βλέπετε, ο 23χρονος Άγγλος έγινε αυτομάτως ο πρώτος ερασιτέχνης που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την σημαντικότερη διοργάνωση και αυτή που κλείνει κάθε χρόνο τη σεζόν στο σνούκερ. Δεν έμεινε όμως εκεί. Στον 1ο γύρο διέπραξε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του σπορ, αποκλείοντας τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, τον Ρόνι Ο'Σάλιβαν!

Ο -πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- Ο'Σάλιβαν βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση μέσα στο 2019, καθώς προερχόταν από διαδοχικούς τίτλους στο Players Championship (10/3) και στο Tour Championship (24/3), οι οποίοι τον επανέφεραν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά από το 2010. Στο Σέφιλντ, πάντως, μόνο ο γνωστός "Rocket Ronnie" δεν ήταν. Ο λόγος; Οι αϋπνίες που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία 24ώρα.

Ο Κέιχιλ προηγήθηκε στο δεύτερο session με 8-5 και παρότι ο Ο'Σάλιβαν ισοφάρισε τα frames σε 8-8, κατόρθωσε να πάρει τα τελευταία δύο, με τον 46χρονο να βγάζει ουσιαστικά μόνος του τα μάτια του. Στο 17ο frame έχασε μία εύκολη ροζ μπάλα που θα έκανε το σκορ 9-8 υπέρ του και στο 18ο έκανε foul με το σκορ 42-0 υπέρ του. Ο νεαρός Κέιχιλ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξε χαρακτήρα, παρότι δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στη μεγάλη σκηνή του "Κρούσιμπλ".

" Αισθάνομαι τα άκρα μου πολύ βαριά. Αισθάνομαι εξουθενωμένος, δεν έχω ενέργεια, δυσκολεύομαι να μείνω ξύπνιος. Πνευματικά ήμουν έτοιμος, είχα καλή χρονιά και προσπάθησα να κρατηθώ εκεί έξω. Αλλά ο Κέιχιλ έπαιξε εξαιρετικά", δήλωσε μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα ο Ο'Σάλιβαν, ο οποίος σε κάποιο σημείο κατά την διάρκεια του 17ου frame "πιάστηκε" από την κάμερα να χασμουριέται ενώ καθόταν στην θέση του. Λίγο αργότερα, δε, έριξε και ένα μπουκάλι από την απροσεξία του, αποδεικνύοντας ότι μόνο δικαιολογίες δεν χρησιμοποίησε...

Photo credits: Nigel French/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ