ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αναρρίχηση δίχως σχοινί του Χόνολντς στο "Ελ Καπιτάν" κόβει την ανάσα (VIDEOS)

Η αναρρίχηση δίχως σχοινί του Χόνολντς στο "Ελ Καπιτάν" κόβει την ανάσα (VIDEOS)

Ο Άλεξ Χόνολντς αναρριχήθηκε στην κορυφή του "Ελ Καπιτάν" χωρίς σχοινί και το "National Geographic" ετοίμασε ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για την προσπάθεια του.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ως στόχο ζωής να ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια, αλλά και εκείνα της λογικής. Ένας από αυτούς είναι δίχως αμφιβολία ο Άλεξ Χόνολντς. Στα 19του χρόνια αποφάσισε πως δεν τον ενδιέφερε να γίνει μηχανικός και πως το μόνο που τον γέμιζε ήταν η αναρρίχηση.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχει πετύχει εντυπωσιακά κατορθώματα και για αυτό το λόγο έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Το τελευταίο του από αυτά έγινε ντοκιμαντέρ από το "National Geographic". Όπως θα δείτε και στα videos που ακολουθούν ο Άλεξ Χόνολντς αποφάσισε να αναρριχηθεί χωρίς σχοινί σε μία από τις πλευρές του "Ελ Καπιτάν". Το συγκεκριμένο του κατόρθωμα έγινε το 2017 και πλέον όλοι μπορούν να το δουν.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το τι ακριβώς έκανε ο 33χρονος αξίζει να αναφέρουμε ότι αναρριχήθηκε για περίπου 1000 μέτρα χωρίς σχοινί σε μία από τις πιο δύσκολες διαδρομές που υπάρχουν.

Ακριβώς από κάτω μπορείτε να δείτε τα δύο video που έδωσε στη δημοσιότητα το National Geographic.

Το πρώτο από αυτά είναι το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλούν ο Χόνολντς και η σύντροφος του.

Το δεύτερο είναι 360 μοιρών και από τη μέση του και μετά οι εικόνες προκαλούν ζάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ