MMA

Floyd Mayweather: Ο μετρ της άμυνας εκθέτει τον Cotto

Floyd Mayweather: Ο μετρ της άμυνας εκθέτει τον Cotto

Ο χρόνος γυρίζει στο 2012, όταν ο Floyd Mayweather νίκησε τον Miguel Cotto βασιζόμενος στη πολύ καλή του άμυνα που βασίζεται σε τέσσερις τεχνικές.

To 2012 o Floyd Mayweather συναντά τον σκληροτράχηλο Miguel Cotto. Ο Αμερικανός νίκησε με ομόφωνη απόφαση, βασιζόμενος στην πολύ καλή του άμυνα, κατά την πίεση του αντιπάλου και το καλό timing.

O Μoney ακολουθεί άψογα τέσσερις συγκεκριμένες τεχνικές. Πρώτη είναι το check hookπου πρόκειται για μονό χτύπημα που ακολουθείται από συνδυασμό χτυπημάτων. Ο λόγος που γίνεται είναι για να κρατήσει τον αντίπαλο σε αμυντική θέση και στην συνέχεια να ακολουθήσει κάποιο σερί.

Στην δεύτερη περίπτωση είναι το pull counter. Η πιο συνηθισμένη τεχνική του Mayweather που παρασύρει τον αντίπαλο ώστε να επιτεθεί και με καλά ρεφλέξ ανταποδίδει άμεσα με ένα δεξί χτύπημα ή συνδυασμό.

Στην τρίτη τεχνική του block and counterέχει πολλά κοινά με την παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση ο Mayweather μπλοκάρει και απαντά άμεσα. Το μπροστινό του χέρι μάλιστα είναι μόνιμα ενεργό για να απασχολεί τον αντίπαλο με jabs ακόμα και διπλά ή τριπλά χτυπήματα.

Τέλος το Shoulder Rollείναι η πιο διάσημη τεχνική του. Καλύπτει το σαγόνι με τον ώμο και όταν πιέζεται γυρνάει συνεχώς τον κορμό με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην τον πετυχαίνει. Έχει τρομερό timing και την ώρα της πίεσης χτυπά με το δεξί.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η κόρη του Van Damme μεγάλωσε και είναι μία…κόλαση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ