ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Άρμστρονγκ έκλεισε υπόθεση σκανδάλου με 5.000.000 δολάρια

Ο Άρμστρονγκ έκλεισε υπόθεση σκανδάλου με 5.000.000 δολάρια

Ο Λανς Άρμστρονγκ κατέληξε σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο, για μία αγωγή που θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά για τον άλλοτε σούπερ σταρ της ποδηλασίας. Με 5 εκατ. δολάρια κλείνει την υπόθεση. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας, Λανς Άρμστρονγκ, συμφώνησε να πληρώσει 5.000.000 δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει μια ομοσπονδιακή αξίωση, ότι εξαπάτησε τον χορηγό του, την Ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του.

Ο διακανονισμός αυτός τερματίζει τη μακρόχρονη διαδικασία, όπου η Κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αξιώσει 100 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για λογαριασμό του Ταχυδρομείου, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Αρμστρονγκ, Ελιοτ Πίτερς.

Ο συμβιβασμός προέκυψε ύστερα από αγωγή των Αμερικανικών Ταχυδρομείων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του Άρμστρονγκ, μετά τις αποκαλύψεις για χρήση αναβολικών από την πλευρά του, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν λίγα χρόνια. Τα αμερικανικά Ταχυδρομεία υπήρξαν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του ποδηλάτη και αξίωναν από αυτόν παχυλή αποζημίωση, κατηγορώντας τον για απάτη.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα από τις αποκαλύψεις, καθώς τον εγκατέλειψαν οι μεγαλύτεροι χορηγοί του, ενώ έχει κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις άνω των 20.000.000 δολαρίων, κυρίως μέσω συμβιβασμών, προκειμένου να "κλείσουν" οι αγωγές που εκκρεμούσαν σε βάρος του για απάτη.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24