NFL

Ακυρώθηκε η επίσκεψη των Philadelphia Eagles στον Λευκό Οίκο

President Donald Trump walks from the Oval Office to Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Friday, June 1, 2018, as he heads to Camp David for the weekend. (AP Photo/Susan Walsh)
President Donald Trump walks from the Oval Office to Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Friday, June 1, 2018, as he heads to Camp David for the weekend. (AP Photo/Susan Walsh) AP

Οι Philadelphia Eagles κατέκτησαν το Super Bowl, όμως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή τους στον Λευκό Οίκο. Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη.

Μπορεί οι Eagles να κατέκτησαν το Super Bowl και να απέκτησαν έτσι το δικαίωμα να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, όμως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, αποφάσισε να ακυρώσει την τελετή μόλις κατάλαβε πως πολλοί αθλητές της ομάδας της Philadelphia προσπάθησαν να αποφύγουν το ταξίδι στην γειτονική Washington.

Λέγεται πως η κόντρα ανάμεσα στον Trump και τους αθλητές του NFL για τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας των αθλητών του μπέιζμπολ συνεχίζεται και ήταν η αφορμή για να προκύψει η ακύρωση της σημερινής εκδήλωσης. Βέβαια, σύμφωνα με το Associated Press, ουδείς αθλητής των Eagles γονάτισε την περασμένη σεζόν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο... αλλόκοτη την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι των Eagles είχαν ενημερώσει στις 31/5 πως 81 άτομα του συλλόγου θα βρεθούν στον Λευκό Οίκο, πριν ζητήσουν μία μέρα αργότερα να μεταφερθεί η τελετή σε νέα ημερομηνία. Ο Trump υποστήριξε πως είχε ήδη κανονίσει ταξίδι στο εξωτερικό και όταν είδε πως η ομάδα της Philadelphia σκόπευε να στείλει ένα πολύ μικρό group για να την εκπροσωπήσει, αποφάσισε να ακυρώσει την εκδήλωση.

" Η πλειοψηφία των Eagles γύρισε την πλάτη στους οπαδούς της. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να αλλάξει το event και να γιορτάσει για την αμερικανική σημαία μαζί με τους φίλους των Eagles, την Μπάντα του Αμερικανικού Ναυτικού και την χορωδία του Αμερικανικού Στρατού", αναφέρει η νεότερη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικές μέρες οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL πήραν την απόφαση να τιμωρήσουν όποιον αθλητή γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου , δίνοντας πάντως το δικαίωμα σε όποιον θέλει να μείνει στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις που θα πληγώσουν ακόμη περισσότερο τον αμερικανικό αθλητισμό.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ