FUTSAL

Το πρώτο επίσημο ΠΓΔΜ - Ελλάδας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών!

Το πρώτο επίσημο ΠΓΔΜ - Ελλάδας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών!

Αθλητισμός και πολιτική - άπειρα τα παραδείγματα - έχουν πολλάκις άμεση σχέση. Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό γεγονός για Ελλάδα και ΠΓΔΜ τους τελευταίους μήνες, αλλά απ΄ότι αποδείχθηκε δεν επηρέασε τους αθλητές των δύο εθνικών ομάδων futsal.

Το πρώτο αθλητικό γεγονός στο οποίο ελληνική ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδα της ΠΓΔΜ μετά την ψήφιση της συμφωνίας την Πρεσπών διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε το Futsal και μάλιστα με αντίπαλες της εθνικές ομάδες των δυο χωρών!

Η Εθνική Ελλάδος ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ καθώς εκεί διεξήχθη η προκαταρκτική φάση της Ευρωπαϊκής ζώνης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τέσσερις ομάδες να μετέχουν στον όμιλο.

Ο λόγος για την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Ελλάδα και το Σαν Μαρίνο. Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση επικρατώντας μόνο του Σαν Μαρίνο και την πρόκριση στα προκριματικά του Μουντιάλ πήρε η ΠΓΔΜ, που ήταν και η διοργανώτρια του ομίλου, μαζί με την Αλβανία.

Τι έγινε όμως εκτός αγωνιστικών χώρων; Πώς ήταν η ατμόσφαιρα; Ποια ήταν η αντιμετώπιση που είχαν οι Έλληνες αθλητές τόσο στη διάρκεια της αναμέτρησης με την ΠΓΔΜ όσο και κατά την παρουσία τους στην πόλη των Σκοπίων και το ξενοδοχείο όπου διέμεναν για σχεδόν μια εβδομάδα;

Το Sport24.gr επικοινώνησε με μέλος της ελληνικής αποστολής για να μάθει για το κλίμα που επικρατούσε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το πρώτο που μας είπε ο Δημήτρης Ντάρλας, εκ των βασικών στελεχών της Εθνικής Ελλάδος, ήταν πως όλα ήταν αρκετά ήρεμα και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα: "Ξέραμε ότι πηγαίνουμε σε μια περίοδο που ήταν λογικό τα πράγματα να είναι κάπως διαφορετικά αλλά πραγματικά δεν έγινε το παραμικρό. Τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και κατά την παρουσία μας στο ξενοδοχείο αλλά και τις βόλτες μας στην πόλη των Σκοπίων".

Το πρώτο επίσημο ΠΓΔΜ - Ελλάδας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών!

Το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην ΠΓΔΜ ήταν το πρώτο της διοργάνωσης και η μοναδική διαφορά ήταν πως υπήρχε περισσότερος κόσμος απ' ότι θα περίμενε κανείς: "Στο ματς που δώσαμε κόντρα στην ΠΓΔΜ δεν συνέβη επίσης τίποτα. Όλα ήταν ήρεμα. Χάσαμε από δικά μας λάθη και οι πανηγυρισμοί που υπήρχαν εκατέρωθεν ήταν φυσιολογικοί. Όχι κάτι το τραβηγμένο ούτε από την πλευρά μας, ούτε από τη δική τους. Το μόνο που δεν περίμενα να δω ήταν τόσο κόσμο για ποδόσφαιρο σάλας. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο, ίσως επειδή ήταν και το πρώτο ματς της διοργάνωσης".

Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 5-3 σε ένα ματς όπου στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου η ΠΓΔΜ αναγραφόταν ως "MKD" ενώ στις φανέλες των παικτών του αντιπάλου δεν υπήρχε κάποιο διακριτικό αναφορικά με την ονομασία της χώρας. Δείτε το σχετικό VIDEO.

Πώς ήταν όμως η διαβίωση των μελών της αποστολής στα Σκόπια όλη την προηγούμενη εβδομάδα: "Ήταν σαν μια αποστολή όπως όλες τις άλλες. Στο ξενοδοχείο δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε και στις βόλτες μας έξω στην πόλη. Με όποιους ήρθαμε σε επαφή ήταν όλα καλά. Μας συμπεριφέρθηκαν άψογα".

Το μόνο που παρατήρησε ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν μια επιπλέον ασφάλεια στον δρόμο γύρω από το ξενοδοχείο αλλά και το γήπεδο: "Το μόνο διαφορετικό που παρατήρησα ήταν πως υπήρχε περισσότερη ασφάλεια απ' όσο συνηθίζεται σε τέτοιες διοργανώσεις. Ίσως η UEFA είχε πάρει παραπάνω μέτρα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε".

Η ελληνική αποστολή που ολοκλήρωσε την Κυριακή το απόγευμα την παρουσία της στην προκαταρκτική φάση επιστρέφει στην Ελλάδα την Δευτέρα το μεσημέρι με όλα να έχουν κυλήσει ομαλά και χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ