Το χάντμπολ θρηνεί την απώλεια του Ιωάννη Δούκα

Το ελληνικό χάντμπολ πενθεί για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα, ιστορικού Προέδρου και Ιδρυτή του ΑΣΕ Δούκα. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του αθλήματος.

Το ελληνικό χάντμπολ πενθεί για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα, ιστορικού Προέδρου και Ιδρυτή του ΑΣΕ Δούκα. Αγάπησε το χάντμπολ και επένδυσε σε αυτό για περισσότερα από 30 χρόνια. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του αθλήματος και από τους βασικούς συντελεστές της πορείας και ανάπτυξης του σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά:

"Το ελληνικό χάντμπολ πενθεί για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα, ιστορικού Προέδρου και Ιδρυτή του ΑΣΕ Δούκα

O Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του ιστορικού Προέδρου του ΑΣΕ Δούκα, Ιωάννη Δούκα.

Ο Ιωάννης Δούκας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του αθλήματος και από τους βασικούς συντελεστές της πορείας και ανάπτυξης του σε όλους τους τομείς.

Αγάπησε το χάντμπολ και επένδυσε σε αυτό για περισσότερα από 30 χρόνια.

Με σύνθημα το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και με την πεποίθηση ότι το σχολείο πέρα από τη σωστή εκπαίδευση που παρέχει στα παιδιά, θα πρέπει να αποτελεί φυτώριο του αθλητισμού και διέξοδο των παιδιών για δράση, δημιούργησε το 1979 τον Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτηρίων Δούκα -από τα ιδρυτικά Σωματεία της ΟΧΕ- και διετέλεσε Πρόεδρος επί 35 συναπτά έτη!

Επί προεδρίας του ο ΑΣΕΔ κατέκτησε 18 Πανελλήνιους τίτλους, 3 πρωταθλήματα Ανδρών, 4 κύπελλα Ανδρών, ένα νταμπλ Γυναικών, 7 πρωταθλήματα Εφήβων, ένα πρωτάθλημα παίδων και ένα πρωτάθλημα Παμπαίδων.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 15:30 από τον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα στην Κηφισιά.

Η ΟΧΕ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Ιωάννη Δούκα αποφάσισε:

-Να παραστεί αντιπροσωπεία της Διοίκησης στην κηδεία του, καθώς και να καταθέσει στεφάνι.

-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες του F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, αλλά και σε όλους τους αγώνες χάντμπολ που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

-Η τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών με την συμμετοχή του ΑΣΕ Δούκα, να αφιερωθεί στη μνήμη του και να μετονομαστεί σε «F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών 2015-2016 Ιωάννης Δούκας».

Σύντομο Βιογραφικό

-Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1927 στο χωριό Καπέσοβο (Ζαγοροχώρια) του νομού Ιωαννίνων

-Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Ως καθηγητής στη Β’/θμια Εκπαίδευση έφθασε στο βαθμό του Λυκειάρχη (Μ.Κ. 1).

-Συνέγραψε βιβλία Μαθηματικών και πολλά άρθρα εκπαιδευτικού περιεχομένου.

-Ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Ελληνικών Σπουδών, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1975 (μετά την παραίτηση του Χριστόφορου Στράτου από την Προεδρία, προκειμένου να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή του τόπου).

-Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της Α.Ε. «Εκπαιδευτήρια Δούκα, Παλλάδιον Λύκειον», που είναι οικογενειακό και προσωπικό του έργο.

-Mέλος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων.

-Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος σε πολλές επιτροπές που έχουν σχέση με θέματα Παιδείας. Μεταξύ αυτών και στην επταμελή επιτροπή που συγκρότησε το 1990 ο τότε Πρωθυπουργός Καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας για μελέτη και υποβολή προτάσεων στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

-Ειδικός σύμβουλος του Χρ. Στράτου, όταν ήταν υπουργός Ε.Π.Θ.

Οραματίστηκε και πραγματοποίησε την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Έλληνα δάσκαλο, το οποίο είναι τοποθετημένο στην πλατεία Μαδρίτης (πίσω από το Ξενοδοχείο Hilton)

-Είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην Εκπαίδευση :

α. από τη Γαλλική Κυβέρνηση (διάταγμα της 1/10/2004 του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας) με τον τίτλο του Chevalier dans l’ordre des Palmes Academique

β. από την ‘Ενωση Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών

γ. από την Ακαδημία Αθηνών για την καταγραφή των «Μνημείων Ορθοδοξίας στην Αλβανία»

δ. από τον ΟΜΕΠΟ (δύο φορές)

ε. από το Δήμο Αθηναίων

-Παντρεύτηκε την Ειρήνη Δούκα και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελένη Δούκα-Πατέρα και τον Κωνσταντίνο Δούκα, νυν Πρόεδρο του ΑΣΕ Δούκα".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24