ΣΤΗΛΕΣ

Συνελήφθη ο "Μαραντόνα" που "έσπερνε" ηρωίνη σε όλη την Ελλάδα

Περίπου επτακόσια κιλά (700 kg) ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου, στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας.  Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Φ/Γ βSHIRVANβ, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ βΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣβ Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν τις πρωινές ώρες. Eν συνεχεία μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι ανωτέρω τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.
(EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
Ναρκωτικά, Eurokinissi EUROKINISSI

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα. Επικεφαλής 27χρονος Αλβανός με ψευδώνυμο "Μαραντόνα", που είχε έδρα καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επικεφαλής της ένας 27χρονος Αλβανός, με το ψευδώνυμο "Μαραντόνα", ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και τέσσερα ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, υποστήριξε ότι κατασχέθηκαν πάνω από 23 κιλά ηρωίνη σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού, 38,8 γραμμάρια κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες και 16,5 κιλά νοθευτική ουσία.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπολογίζεται σε 350.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ