ΣΤΗΛΕΣ

Όταν ο Μπάρτον στοιχημάτισε εναντίον Σαμαρά και κέρδισε

Manchester City's Georgios Samaras, centre, keeps the ball from Aston Villa's Olof Mellberg, left, during their English FA Cup soccer match at The City of Manchester Stadium, Manchester, England, Tuesday March 14, 2006. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's Georgios Samaras, centre, keeps the ball from Aston Villa's Olof Mellberg, left, during their English FA Cup soccer match at The City of Manchester Stadium, Manchester, England, Tuesday March 14, 2006. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Τζόι Μπάρτον στοιχημάτισε εναντίον του Γιώργου Σαμαρά όσο ήταν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι και διπλασίασε τα χρήματα του πονταρίσματος, σε αγώνα όπου τελικά έχασε 603 λίρες!

Ο Τζόι Μπάρτον τιμωρήθηκε με 1,5 χρόνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 1.260 στοιχήματα από το 2006 μέχρι το 2016, ενέργεια που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FA.

Ο 34χρονος Άγγλος πρώην διεθνής αποδέχθηκε το κατηγορητήριο και θα εκτίσει την ποινή του, που πιθανόν να τον οδηγήσει σε πρόωρο τέλος καριέρας.

Τα στοιχεία της υπόθεσης που έρχονται στη δημοσιότητα αφορούν μεταξύ άλλων τα πονταρίσματα του οξύθυμου ποδοσφαιριστή. Στοιχήματα όπως ο νικητής ενός αγώνα ή ο σκόρερ, και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα που ζητούσε, συνήθως δεν έρχονταν.

Εξαίρεση το υπ' αριθμόν 33 στοίχημα από τα 1.260 που εξετάστηκαν και το οποίο τοποθετήθηκε στις 28 Απριλίου 2006 και ώρα 19:57. Το εν λόγω ποντάρισμα αφορούσε τον αγώνα της τότε ομάδας του, Μάντσεστερ Σίτι, με αντίπαλο τη Φούλαμ. Ζητούμενο ο πρώτος σκόρερ και ο Μπάρτον πόνταρε στο να μην είναι ο... Γιώργος Σαμαράς!

Σε αυτό το ενδεχόμενο στοιχημάτισε 5 λίρες και κέρδισε άλλες πέντε, με τον Έλληνα διεθνή επιθετικό να μπαίνει στον αγώνα στο 66' και να μην βοηθάει στην αποτροπή της εντός έδρας ήττας με 2-1 (σκόρερ της Σίτι ο Ρίτσαρντ Νταν).

Ένα λεπτό μετά από το στοίχημα κατά του Σαμαρά, ο Μπάρτον πόνταρε στον εαυτό του τρεις λίρες για να σκοράρει πρώτος, ενώ την επόμενη μέρα έπαιξε και τον άσο των "πολιτών" για 600 λίρες. Κοινώς, έχασε 593 λίρες μόνο από αυτόν τον αγώνα...

Όταν ο Μπάρτον στοιχημάτισε εναντίον Σαμαρά και κέρδισε

(δείτε ΕΔΩ σε μεγέθυνση τα στοιχήματα του Μπάρτον)

Photo credits: AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ