OPINIONS

Πήρε αυτό που του άξιζε

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι και για το γεγονός ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διεκδίκησε λιγότερα από όσα θα μπορούσε απέναντι στους Άγγλους.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Τσέλσι πήρε ακριβώς αυτό που του άξιζε. Ήταν κοινή παραδοχή από την στιγμή της κλήρωσης ότι οι Άγγλοι θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και το γεγονός ότι ο Σάρι, όπως είχε προειδοποιήσει και στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, δεν έκανε τόσο εκτεταμένο rotation, ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη δυσκολίας για το Δικέφαλο.

Ωστόσο το σχήμα που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, παίζοντας στην ουσία χωρίς επιθετικό, αλλά και η εικόνα που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν μιας ομάδας που διεκδίκησε λιγότερα από όσα θα μπορούσε μέχρι περίπου τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου.

Το πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού ήταν ο ΠΑΟΚ να έχει πολύ κοντά τις γραμμές του, να είναι συμπαγής και οργανωμένος απέναντι στους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της Τσέλσι και αυτό ως ένα βαθμό το πέτυχε. Εκείνο που δεν κατάφερε να κάνει ήταν να ελέγξει τις φάσεις του παιχνιδιού όταν οι Άγγλοι επιτάχυναν το ρυθμό τους και με γρήγορες κάθετες πάσες έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας τους και της δημιουργούσαν πολλά προβλήματα.

Το γρήγορο γκολ της Τσέλσι θα περίμενε κανείς ότι θα αναγκάσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πάρει λίγα περισσότερα ρίσκα. Για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να περάσουν περίπου 70΄παιχνιδιού, ο Μοράτα να χάσει τέσσερις πέντε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, ο Πέδρο άλλες -δύο μια από τις οποίες ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ- και να μείνει το σκορ στα επίπεδα του 1-0 μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι Ουάρντα, Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ και να έχει στο γήπεδο ένα περισσότερο ορθολογικό σχήμα. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Κέπα έπιασε την μπάλα στο 81΄και πως το πρώτο απειλητικό σουτ προς την εστία του έγινε από τον Μπίσεσβαρ στο 84΄είναι ενδεικτικό του πόσο ακίνδυνος ήταν ο ΠΑΟΚ στον προηγούμενο διάστημα του αγώνα.

ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ Ο ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ

Όσο η Τσέλσι κυριαρχούσε στο γήπεδο, φτάνοντας κάποια στιγμή στο 40’ περίπου τα ποσοστά κατοχής της μπάλας στο 82%, μόνο ο Λέο Ζαμπά, έδειχνε να πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει κάτι απέναντι στην ομάδα του Λονδίνου, ωστόσο ο Βραζιλιάνος ήταν απελπιστικά μόνος. Το πείραμα με τον Πέλκα σε ρόλο κρυφού φορ, απέτυχε παταγωδώς, χωρίς για αυτό να ευθύνεται ο ίδιος. Στην πραγματικότητα ο Πέλκας ήταν ελεύθερος να τρέχει σε όποια πλευρά του γηπέδου μπορεί, μήπως και πάρει κάποια πάσα που δεν έφτασε ποτέ στα πόδια του.

Ο Σάχοβ, ο κοντινότερος στον Πέλκα, ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και στα πιο δημιουργικά καθήκοντα που του ανέθεσε ο προπονητής του. Από την στιγμή που και ο Καντουρί κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Λέο Ζαμπά έμεινε μόνος του να παλεύει με τα θηρία και να ταλαιπωρεί τον Μάρκος Αλόνσο.

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ

Μέχρι το 62΄ όταν και έγινε η πρώτη αλλαγή με τον Ουάρντα, ο ΠΑΟΚ φαινόταν να αποδέχεται την μοίρα του… Ακόμη και ο ίδιος ο Λουτσέσκου που συνήθως κοουτσάρει την ομάδα του σαν προπονητής του μπάσκετ, αλωνίζοντας την τεχνική περιοχή του, δεν σηκώθηκε παρά ελάχιστες φορές από τον πάγκο του. Όσο πάντως το σκορ παρέμενε ρευστό, ο Ρουμάνος έριξε και μια… ζαριά βάζοντας στον αγώνα και τον Πρίγιοβιτς και αργότερα τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του στη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον Μπίσεσβαρ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχασε κάποια κλασσική ευκαιρία, αλλά βελτίωσε τουλάχιστον την εικόνα του, δείχνοντας διάθεση να μπει στην περιοχή της Τσέλσι και να απειλήσει. Ότι δηλαδή δεν έκανε στο προηγούμενο διάστημα της αναμέτρησης…

Το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα ήταν σίγουρα σημαντικό για τους παίκτες του Δικέφαλου, άλλωστε ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να ενθαρρύνει την ομάδα του.

ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Σε κάθε περίπτωση η ήττα με 1-0 δεν είναι…καταστροφή για την προσπάθεια που θα κάνει ο Δικέφαλος για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλλον το επόμενο παιχνίδι με την Μπάτε Μπόρισοφ στη Λευκορωσία θα είναι πιο κρίσιμο σε ότι αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο καμία ήττα, έστω και απέναντι στην Τσέλσι, ή ομάδες όπως αυτή, έστω και με το ισχνό 1-0 δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται ως «τιμητική» Και πολύ περισσότερο μετά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Για το Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του ο αγώνας με την Τσέλσι ήταν η αρχή ενός δύσκολου προγράμματος με τα δύο ντέρμπι για το πρωτάθλημα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να ακολουθούν και ενδιάμεσα σε αυτά τον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη. Κάτι που σημαίνει ότι γρήγορα ο αγώνας με την Τσέλσι θα είναι μια ανάμνηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ