OPINIONS

Το παραείδε… συνηθισμένο

Το παραείδε… συνηθισμένο

Από το ζενίθ του 2-0 με τον Ολυμπιακό στο ναδίρ της πιο βαριάς ήττας εντός συνόρων επί ημερών Ίβιτς. Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κρατήσει μία σταθερή ευθεία στην απόδοσή του μετά από μεγάλες νίκες.

Προφανώς η αποβολή του Μαλεζά αλλοίωσε την εικόνα του ντέρμπι και ίσως οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα αρκετούς σχετικά με τη δυναμικότητα ΠΑΟΚ και ΑΕK, πο υπολείπεται και που υπερτερεί ο Δικέφαλος του Βορρά σε σχέση με την Ένωση.

Όπως συνειδητά επιλέγω να κάνω μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα -το ίδιο επιμένω και τώρα μετά τη βαρύτερη ήττα επί ημερών Ίβιτς εντός συνόρων (στην Ευρώπη υπάρχει το ίδιο σκορ με τη Σάλκε στην Τούμπα)- θα υπογραμμίσω με έντονα γράμματα ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει μία πολύ καλή ομάδα, με ταυτότητα στο παιχνίδι της και ποιότητα στο ρόστερ της. Και, φυσικά, με πολλά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα ότι ως σύνολο είναι καλύτερο από την ΑΕΚ.

Σαφώς και με την έλευση Χιμένεθ και Αραούχο (κυρίως), η ΑΕΚ που αντιμετώπισε απόψε ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με αυτή που είχε βρει μπροστά του στην Τούμπα, στον πρώτο γύρο. Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι φίλοι της Ενωσης να πω ότι δεν ήταν τόσο η βελτίωση της ομάδας τους που έφερε το αποτέλεσμα, όσο τα λάθη-δώρα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

O ΕΝΡΙΚΕ ΕΓΙΝΕ... 12ος ΤΗΣ ΑΕΚ

Πρώτος και καλύτερος ο Πέντρο Ενρίκε. Στη φάση του πρώτου γκολ αντί να επιχειρήσει να διώξει τη μπάλα πάει να την κατεβάσει (μέσα στην περιοχή του Γλύκου) και το αποτέλεσμα ήταν το 1-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Παρόμοια σκέψη και ενέργεια έκανε και στη φάση του 2-0, αφού με πλάτη στη μεσαία γραμμή πάει να κάνει ντρίμπλες, ο Ντίντακ του κλέβει τη μπάλα, εκτέλεση από τον Αραούχο και τέλος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Καλημέρα γκολ… καληνύχτα γκολ, τι άλλο να γίνει για μία ομάδα που έπαιζε από το 53’ με παίκτη λιγότερο; Ο Βραζιλιάνος ήταν μοιραίος και σε επιθέσεις του ΠΑΟΚ, καθώς είχε την κακή συνήθεια να προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω (εντός και εκτός περιοχής Μπάρκα) και να ακυρώνει φάσεις που προμήνυαν κάτι καλό για τον Δικέφαλο.

ΜΠΛΟΚΑΡΕ Ο ΤΣΙΜΙΡΟΤ, ΜΠΛΟΚΑΡΕ Ο ΠΑΟΚ

Δεν ακυρώνουμε σε καμία περίπτωση όλα όσα συνέβησαν στο ενδιάμεσο. Η ΑΕΚ, είναι αλήθεια, διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και στόχευσε στο να εξουδετερώσει παίκτες κλειδιά του ΠΑΟΚ. Τόσο λόγω του στενού μαρκαρίσματος, όσο και λόγω της δικής του κακής βραδιάς, ο Τσίμιροτ ήταν απών από το παιχνίδι με... εξαίρεση την έκλαμψη στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Ο Σάχοβ έδωσε μάχες, αλλά κι αυτός δεν είναι ο παίκτης που θα κρατήσει μπάλα και θα φέρει ισορροπίες στη μεσαία γραμμή. Μόνο όταν μπήκε ο Μπίσεσβαρ κατάφερε να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση, να βελτιώσει τα ποσοστά κατοχής μπάλας και να περάσει δύο-τρεις κάθετες τελικές πάσες.

Ο ΠΑΟΚ είχε και τα γνωστά θέματά του πίσω στην άμυνα. Οι παίκτες του εκτέθηκαν σε κάθετες στην πλάτη τους που έβγαιναν από τους μέσους της ΑΕΚ, αλλά και σε στημένα που η μπάλα φθάνει στην περιοχή από ψηλά. Όπως αυτή του 3-0, που έδειξε μία ξεκάθαρη αδυναμία που έχει ο Γλύκος που παρά τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του σε σημεία του αγώνα, με αβίαστα λάθη όπως στην κακή πάσα που έκανε προς το τέλος του πρώτου μέρους, έδειξε ότι αυτή την περίοδο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΑΘΗ

Περισσότερο από όλα, όμως, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα πολλά και σοβαρά ατομικά λάθη (όπως ήταν φυσικά και η δεύτερη κίτρινη που πήρε ο Μαλεζάς). Λάθη που έδειξαν πόσο λίγη συγκέντρωση είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πόσο άσχημα διαχειρίστηκαν την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Μετά από το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι τέτοιες νίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν νίκες σε συνηθισμένα ματς. Δυστυχώς, απόψε το ματς φάνηκε σαν να… παραήταν συνηθισμένο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αποδείχθηκε ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού λειτούργησε καθησυχαστικά και όχι δημιουργικά. Αντί όλοι να ψάξουν να βρουν γιατί ο ΠΑΟΚ, παρά τη νίκη επί των "ερυθρόλευκων", είχε κακή απόδοση όπως ομολόγησε ο Ίβιτς, χαλάρωσαν και πίστευαν ότι θα πάρουν το διπλό με κεκτημένη ταχύτητα. Έτσι, όμως, δεν κερδίζεις τίποτα στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον, όταν απέναντί σου έχεις μία ομάδα που είχε τρομερό κίνητρο, ήθελε τη νίκη για να μπει στην πεντάδα.

Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην καλή απόδοση που αρχίζει πάντα από την σταθερότητα στην ψυχολογία. Αυτός ο ΠΑΟΚ πρέπει να μάθει να μην ζει τη στιγμή τόσο έντονα (μεγάλη χαρά, μεγάλη απογοήτευση). Όταν το πετύχει θα είναι όλα διαφορετικά.

Υ.Γ. Προφανώς δεν μπορεί να σταθεί κανείς στη διαιτησία του Παπαπέτρου ως κύρια αιτία της ήττας. Ωστόσο, στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε μαντάρα. Δεν αναφέρομαι στην καθαρή αποβολή του Μαλεζά, αλλά στις ουκ ολίγες κάρτες που δεν δόθηκαν στα χτυπήματα στον Μπίσεσβαρ (παραλίγο, μάλιστα, ένα οφθαλμοφανέστατο που δεν σφυρίχθηκε να έφερνε δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ στο 1-0).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ