OPINIONS

Χωρίς λάμψη φαβορί για τον τίτλο

Χωρίς λάμψη φαβορί για τον τίτλο
Κουίνσι Κατσουράνης INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις εσωτερικές μεταγραφές των Βιτόλο και Καρνέζη, τη δικαίωση του Κατσουράνη και το αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Κατσουράνης στην αφετηρία της φετινής χρονιάς είχε δηλώσει ότι « θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με την περσινή περίοδο», παρότι από την Παιανία είχαν αποχωρήσει οι Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα και ταυτόχρονα έπεσε σημαντικά και το συνολικό μπάτζετ της ομάδας.

Η δήλωση του «Κατσούρ» έγινε αντικείμενο χλευασμού ειδικά μετά το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Στην πορεία όμως ο διεθνής μέσος που είναι ο… προπονητής του «τριφυλλιού» μέσα στο γήπεδο, δικαιώθηκε και οι «πράσινοι» είναι μία ομάδα ικανή να πάρει το αποτέλεσμα που επιδιώκει ακόμα και στην κακή μέρα της.

Ο Παναθηναϊκός είναι αποτελεσματικός και σε κάποια παιχνίδια μπόρεσε σε ικανοποιητικό βαθμό να συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Αυτό το είδαμε κυρίως στα ματς του πρώτου γύρου, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα πρόσφεραν θέαμα και στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Στα προηγούμενα ματς του Ιανουαρίου είχαν πάρει τους βαθμούς της νίκης, αλλά η απόδοση τους είχε κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα.

Λέτο - Βιτόλο

Στο παιχνίδι με την ομάδα της Λιβαδειάς οι «πράσινοι» κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, πέτυχαν τρία γκολ και ευχαρίστησαν και τους λιγοστούς φιλάθλους που πήγαν στο ΟΑΚΑ με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις γιατί ανέβασε και πάλι στροφές ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντίνος μπορεί να μην σκόραρε, όμως είχε τρομερή διάθεση και πάθος και με την απόδοση του οδήγησε την ομάδα του στην 14 νίκη της στο φετινό μαραθώνιο.

Μεγάλη δύναμη στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» προσθέτει ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος στο πρώτο γύρο ήταν «θαμμένος» από τον Φερέιρα. Ο Ισπανός χαφ με την απόδοση του έκανε τον προπονητή του να αλλάξει άποψη γι’ αυτόν και πλέον οι πρωτοπόροι έχουν στην ενδεκάδα τους ένα πολυεργαλείο. Το βασικό του προτέρημα είναι ότι τρέχει ακατάπαυστα, καλύπτει πολλούς χώρους και δίνει στην ομάδα του τη δυνατότητα να κερδίζει περισσότερες μπάλες.

Μετρ στα τετ α τετ

Ο Ορέστης Καρνέζης αποδεικνύει στα τελευταία έξι ματς που έχει αγωνιστεί (πέντε στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο) ότι είχε αδικήσει τον εαυτό του με την εμφάνιση που είχε κάνει στο περσινό προημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχτεί γκολ και με τις εμφανίσεις του ο 26χρονος γκολκήπερ εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, κυρίως τους αμυντικούς, καθώς αναδεικνύεται σε μετρ στις αποκρούσεις στα τετ α τετ με τους αντιπάλους του.

Εάν συνεχίσει έτσι, τότε θα είναι υποψήφιος για μία θέση στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Euro 2012. Ο μεγάλος του αντίπαλος ουσιαστικά είναι ο Στέφανος Καπίνο, αφού οι Χαλκιάς, Τζόρβας και Σηφάκης δεν αγωνίζονται. Ο Καρνέζης έχει πολύ καλή συνεργασία με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του και ειδικά με τον Κώστα Κατσουράνη με τον οποίο είναι και «κολλητοί» και εκτός Παιανίας. Πλέον, κρατάει την τύχη στα χέρια του κι αν δεν κάνει κάποιο σοβαρό λάθος ο Φερέιρα δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσει.

Αβαντάζ

Ο Παναθηναϊκός άφησε πέντε βαθμούς πίσω του τον Ολυμπιακό και πλέον μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τον τίτλο. Τέτοιες τάσεις δεν έχει δείξει φέτος το «τριφύλλι» και γι’ αυτό είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, καθώς τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχει σαφώς λιγότερους αγώνες, οπότε η ομάδα θα έχει και πάλι φρεσκάδα.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τα διοικητικά, θα είναι μεγάλη οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ εάν παίξει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με σωστή διαχείριση του μπάτζετ και με την προϋπόθεση ότι τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στην Παιανία θα τους επιλέξει ο Φερέιρα, Παναθηναϊκός θα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα στην Ελλάδα και θα μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ