OPINIONS

Πέρασε τον σκόπελο

Πέρασε τον σκόπελο
Ομάρ Φορτούνης Φουστέρ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός τα... χρειάστηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά στο τέλος πέτυχε το ιστορικό ρεκόρ. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Την άποψή μας την έχουμε καταθέσει αρκετές φορές στις βραδινές εκπομπές στον Sport24 Radio 103.3. Δεν αντέχονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Δεν αντέχονται. Είναι άνοστα, άγευστα. Λες και παίζεις μπάλα σε εκκλησία.

Η ποινή που ίσχυε παλαιότερα ήταν καλύτερη. Αντί το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης να γινόταν στο γεμάτο από καθίσματα Καραϊσκάκη να πήγαινε σε κάποια επαρχιακή πόλη, σε ουδέτερο γήπεδο. Τα οφέλη από μια τέτοια απόφαση θα ήταν πολλά.

Πρώτα απ’ όλα θα βλέπαμε κανονικό παιχνίδι, κάτι που υποστήριξε και ο Μάρκο Σίλβα στις δηλώσεις του μετά το ματς. Και από οικονομικής απόψεως, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τους ανθρώπους της πόλης που θα φιλοξενούσε το ματς. Για μια μέρα, η πόλη θα αποκτούσε ζωή…

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό σκέλος. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Έφτασε τις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση της ομαδάρας του Μπούκοβι, την περίοδο 1966-67. Για την ακρίβεια ήταν Γενάρης του 67’ , όταν ο Θρύλος έκανε το «11 στα 11» και τώρα θα έχουμε να λέμε, ότι το τεράστιο αυτό επίτευγμα το έκανε η ομάδα του Σίλβα. Θα μείνει στην ιστορία αυτή η επίδοση και με το ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, μπορεί κάλλιστα να κάνει το «12 στα 12», το «13 στα 13»…

Βέβαια, για πάρει ο Ολυμπιακός το τρίποντο τα… χρειάστηκε! Η ιστορική νίκη για τους Πειραιώτες, ήρθε σαφώς πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1. Οι Αρκάδες εκτός του ότι βρισκόντουσαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση (έξι ματς αήττητη και τέσσερις σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα) έπαιξαν έξυπνα στο άδειο Καραϊσκάκη και προσπάθησαν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα έπαιρνε φέτος αποτέλεσμα από τους «ερυθρόλευκους».

Έκλεισαν τους διαδρόμους, προσπάθησαν να βγουν στη κόντρα και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα. Και όσο ο χρόνος περνούσε και οι Πειραιώτες δεν άνοιγαν το σκορ, η αποστολή τους δυσκόλευε.

Είθισται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, η λύτρωση να έρχεται από στημένες φάσεις. Από ένα κόρνερ, από ένα φάουλ, από ένα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με αυτό τον τρόπο. Οι πειραιώτες κέρδισαν κόρνερ, ο Κουρμπέλης αγκάλιασε τον Μιλιβόγεβιτς, δεν τον άφηνε να κατευθυνθεί στη μπάλα και ο διαιτητής σωστά έδειξε την άσπρη βούλα (υπήρχε παρόμοια φάση και στο πρώτο ημίχρονο με τον Κασάμι, αλλά τότε ο ρέφερι έκρινε ότι το πέσιμο του Ελβετού δεν προήλθε από το κράτημα του αντίπαλου).

Ήταν βέβαιο, ότι μόλις γινόταν το 1-0, θα βλέπαμε άλλο ματς. Γιατί οι φιλοξενούμενοι θα έβγαιναν από το καβούκι τους και ο Ολυμπιακός θα έβρισκε διαδρόμους. Όπως και έγινε, με τον Θρύλο να πετυχαίνει και άλλα δύο γκολ μέχρι το φινάλε…

Εν κατακλείδι, οι δυσκολίες που συνάντησαν στο ματς με τους Αρκάδες, θα τους φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια της φετινής σεζόν. Γιατί θα βρεθούν και άλλες ομάδες, που θα ακολουθήσουν τον τρόπο παιχνιδιού του Αστέρα για να πάρουν αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Κι ας ελπίσουμε, να μην ζήσουμε μέσα στη σεζόν και άλλο παιχνίδι χωρίς κόσμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ