OPINIONS

Τι σφυρίζεις ρε ;

Τι σφυρίζεις ρε ;
Ιμπραχίμοβιτς οφσάιντ με Μπαρτσελόνα

Ο Γιάννης Λαμπίρης αναρωτιέται τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν δεν δινόταν ένα οφσάιντ όπως αυτό του Ιμπραχίμοβιτς και δεν έβγαινε κόκκινη κάρτα στη "δολοφονική" σκαριά όπως αυτή του Ριμπερί

Ενα ανάποδο…πλάγιο στην Ελλάδα, θα μπορούσε να αποτελέσει και θέμα συζήτησης στη Βουλή, αν και τελευταία στο κοινοβούλιο, ευτυχώς κατάλαβαν ότι μάλλον έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν.

Οπως και να έχει ο διαιτητής στη χώρα μας, ανέκαθεν έμπαινε στο…μικροσκόπιο και όλοι τον περίμεναν στη γωνία με μοιρογνωμόνια και διαβήτες για να δουν αν η φράτζα του επιθετικού παρασυρμένη από το δυνατό αέρα, ήταν λίγο πιο μπροστά ώστε να βγει (με το μαλλί) οφσάιντ.

Ακόμα και σε παιχνίδια της σειράς του τοπικού πρωταθλήματος (εκεί μάλιστα συνήθως είχε και...κυνήγι του ρέφερι υπό τις ιαχές πολλές φορές και των τοπικών φορέων) ή οποιουδήποτε αγώνα σε κατηγορία από την σούπερλιγκα μέχρι τη Δ’ εθνική.

Βλέπετε το λάθος στην Ελλάδα, δεν είναι ποτέ ανθρώπινο αλλά παραμονεύει ο δόλος και ο διαιτητής τα έχει…πάρει, τον έχουν εκφοβίσει και όλα τα σχετικά που βάζουμε με το μυαλό μας. Στην πυρά ο ρέφερι.

Οι χθεσινές φάσεις σε Μόναχο και Παρίσι στους πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λίγκ δεν χρειάζονταν καν γεωμετρικά όργανα καθώς ο δε Ιμπραϊμοβιτς ήταν οφσάιντ από τη…Στοκχόλμη, ο δε Μάτζουκιτς από το…Ζάγκρεμπ.

Μπάγερν - Γιουβέντους 2-0

Οσο για τον κλασσικό “δολοφόνο” του γαλλικού ποδοσφαίρου (σπάνιο για μια σχολή γενικά φινετσάτων ποδοσφαιριστών που βγάζουν οι τρικολόρ) τον Φράνκ Ριμπερί, ένας έμπειρος διαιτητής τον αποβάλλει απ’ ευθείας λόγω (μη) πρότερου έντιμου βίου και δεν περιμένει να δει αν έριξε σκαριά στον φουκαρά το Βιντάλ, ο οποίος μάταια έδειχνε στον ξεροκέφαλο Αγγλο ρέφερι Μαρκ Κλάτενμπεργκ το σημάδι που του είχε αφήσει ο “σκληρός” της Μπάγερν.

Ενας παίκτης που όσο τεχνική και μεγάλη ποδοσφαιρική κλάση διαθέτει, άλλο τόσο είναι για…πέταμα σαν χαρακτήρας και το έχουν βιώσει και οι συμπαίκτες του (για ρωτήστε και τον Ρόμπεν…).

Και να πει κανείς ότι δεν διαθέτει δυνατούς παίκτες η Μπάγερν, αλλίμονο. Απλά εδώ μιλάμε για έναν παίκτη που είναι προκλητικός, διότι άλλο δυνατός και άλλο αντιαθλητικός μέχρι εκεί που δεν πάει.

Φανταστείτε λοιπόν αυτές τις τρεις εξόφθαλμες φάσεις, που συνέβησαν (και δεν τις είδαν οι αρμόδιοι ρέφερι και οι βοηθοί τους) σε αγώνες όπου παίζονται συμφέροντα εκατομμυρίων ευρώ να γίνονταν σε ένα απλό παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμα εκεί θα ήμασταν…

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2

Ετσι υπερβολικοί και επιπόλαιοι είμαστε σαν λαός στις περισσότερες αντιδράσεις μας αλλά και στη γενικότερη συμπεριφορά μας και σαφώς εμείς (άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο) φταίμε που φέραμε την τρόικα στα σπίτια μας.

Δεν φταίνε οι Γερμανοί που τους σιχτιρίζουμε. Αυτοί βρήκαν και τα κάνουν. Πρώτα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Ολοι μας, έστω και αν κάποιοι έχουν περισσότερο λερωμένη τη φωλιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ