OPINIONS

Από τα πλέι-οφ στον υποβιβασμό

Από τα πλέι-οφ στον υποβιβασμό

Ο Στέφανος Κούμπης συμφωνεί με τον Πανόπουλο για το ότι πρέπει να είχε βρεθεί ...χθες λύση στο πρόβλημα "ποιοί πέφτουν" από την ανταγωνιστική Σούπερ Λιγκ, μετά την 2η θέση σημειώνοντας και την "ποικιλία" που προσφέρει η φετινή σεζόν για τα πλέι-οφ και τον υποβιβασμό

Μια πρώτη μαντεψιά για τους τίτλους που αφορούν στα ματς της 13αγωνιστικής είναι ότι «Ο Ολυμπιακός μπορεί και χωρίς τον Μήτρογλου», ότι «ο ΟΦΗ ανεβαίνει». Ότι «πήρε ανάσα η Βέροια» κλπ.

Πριν συνεχίσουμε να επισημάνουμε κάτι. Δεν χρειαζόταν το «καμπανάκι» με την ανακοίνωση Πανόπουλου, για να θιγεί και πάλι το θέμα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Να βρεθεί τρόπος να παρθεί μια απόφαση που δεν θα αμφισβητηθεί. Όχι αύριο, χθες…

Πέραν τούτου, η αλήθεια είναι πως η φετινή Σούπερ Λιγκ, παρά τις ιδιαιτερότητές της έχει… ποικιλία, με αρκετές ανατροπές – περισσότερες από πέρσι – πολλά γκολ και νέους ήρωες που αναδεικνύονται μέσα από τις ομάδες που στρώνουν σιγά σιγά, μιας και οι περισσότερες έκαναν από ένα φορτηγό μεταγραφές το καλοκαίρι και αρκετές άλλαξαν προπονητές από μία ως και… Βέροια φορές, καθώς η ομάδα της Ημαθίας είναι μια κατηγορία μόνη της σ’ αυτόν τον τομέα.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα είναι πως σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα από την 3έως τη 18θέση, μετέχουν και οι δύο πρώτες, δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η κατηγορία είναι με 2 + 16 συμμετοχές. Η κατάσταση στην κορυφή δύσκολα θα αλλάξει στη συνέχεια. Από τη στιγμή μάλιστα που σε περίπου 10 μέρες θα ξεμπλέξουν και οι δύο από τα ευρωπαϊκά ματς, θα αυξήσουν τη διαφορά τους από τις υπόλοιπες.

Πιο κάτω το ενδιαφέρον είναι στους μνηστήρες για τις θέσεις στα «πλέι οφ» και πόση θα είναι η διαφορά της 3ομάδας από τη 2ηόταν θα ξεκινήσει με το καλό η διαδικασία. Αυτό είναι το ζήτημα, καθώς όπως έχει η έως τώρα εικόνα του πρωταθλήματος, δύσκολα θα υπάρξουν σημαντικές βαθμολογικές διαφορές από την 3ως την 5θέση. Κι ας έχει η σεζόν 21 αγωνιστικές ακόμα.

Όσο για τους υποψήφιους των «πλέι οφ», όπως και για εκείνους της… παραμονής στην κατηγορία, μπορεί να γίνει μια πρώτη προσέγγιση με βάση τη βαθμολογία και την έως τώρα εικόνα τους.

  • Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αλλά… δεν είναι. Πάντως έχει προπονητή που ξέρει να το «πηγαίνει το καράβι».
  • Ο Αστέρας Τρίπολης απέχει από την περσινή ομάδα, παίζει κάτι… δικό του, αλλά βάζει γκολ.
  • Ο Παναθηναϊκός πάει καλύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, έχει χτίσει ένα δικό του στιλ, αλλά ως εκεί. Όσο το πρωτάθλημα θα γίνεται πιο «βαθμοθηρικό» θα έχει ζόρια, κυρίως μακριά από τη Λεωφόρο.
  • Η Ξάνθη ανεβαίνει, αλλά έχει ακόμα απρόβλεπτη συμπεριφορά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.
  • Η Καλλονή για την ταλαιπωρία που υφίσταται παίζοντας συνεχώς… αλλού, πολλά έχει καταφέρει. Αν στον β γύρο αξιωθεί να παίξει στην έδρα της και την αξιοποιήσει μπορεί να κοιτάξει κάτι παραπάνω από τη σωτηρία της. Έχει προπονητή που ξέρει να εξαντλεί τις δυνατότητές της.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ακόμα ο… περσινός και είναι ένα στοίχημα για τον Τσιώλη αν θα καταφέρει να τον κάνει ίδιο και καλύτερο.
  • Ο Παναιτωλικός με βάση την ποιότητά του, είναι ο πιο καλός βαθμοθήρας της κατηγορίας, ανεξάρτητα από την ήττα του στην Τρίπολη. Και μόνο που έχει πάρει 4 πόντους από ΠΑΟΚ (3) και Ολυμπιακό (1), λέει πολλά.
  • Ο Εργοτέλης παίζει καλά, αλλά... Δύσκολα θα φτάσει στα πλέι οφ. Έχει όμως τη δυνατότητα να μην κινδυνέψει.
  • Οι… απλήρωτοι του Πανιωνίου κάνουν ήδη υπέρβαση. Παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία και το πιστεύουν ότι μπορούν.
  • Ο Πανθρακικός είναι η… άλλη βαθμοθηρική ομάδα, με το στιλ του Μάντζιου. Έχει βρει τον τρόπο να γεμίζει τακτικά το σακούλι της με πόντους.
  • Ο ΟΦΗ βρίσκει τα πατήματά του. Και επειδή η σεζόν έχει δρόμο ακόμα, μπορεί προς το φινάλε να τον δούμε να βλέπει ψηλότερα από την παραμονή.
  • Ο Λεβαδειακός έχει υλικό για να μην κινδυνέψει, αλλά είναι εντελώς ανισόρροπη ομάδα.
  • Ο Πλατανιάς – καμία σχέση με την περσινή σεζόν – ποντάρει στην ειδικότητα του Αναστόπουλου να σώζει ομάδες.
  • Η Βέροια δεν έχει κακό υλικό, αλλά πληρώνει την αλλοπρόσαλλη πολιτική της διοίκησης με τους προπονητές.
  • Ο Απόλλων είναι η πιο κακή ομάδα στο… μάτι. Αν μείνει έτσι και δεν προσθέσει ποιότητα στο ρόετσρ, δύσκολα θα κάνει προκοπή.
  • Ο Άρης εκτός από την απειρία, κουβαλάει πολλές αμαρτίες στην πλάτη του. Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι παίκτες του.

Οι περισσότερες από αυτές τις 16 ομάδες, μπορούν με μια δύο καλές προσθήκες στο δυναμικό τους να παίξουν καλύτερα στον β γύρο.

Ωστόσο από όσα έδειξαν έως τώρα, οι μεταξύ τους, κυρίως, αναμετρήσεις και οι ανακατατάξεις στη βαθμολογία, θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ