ΜΠΑΣΚΕΤ

Το παρασκήνιο της κόντρας του Παππά με τον Ζούρο

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΠΑΟ / PANELINIOS-PANATHINAIKOS
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΠΑΟ / PANELINIOS-PANATHINAIKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr γυρίζει το χρόνο πίσω στο 2007 και εξηγεί για ποιο λόγο ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε το χέρι του στον Ηλία Ζούρο μετά το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Γεωργία στο ΟΑΚΑ.

Γεννημένος στην Αιδηψό, ο Νίκος Παππάς έκανε τα πρώτα του βήματα στον τοπικό Σύλλα πριν μεταπηδήσει στον Λοκρό Αταλάντης. Ένα φέρι-μπόουτ και λίγα λεπτά δρόμος μακριά από το σπίτι του δηλαδή και από εκεί η πρώτη καλή μεταγραφή της καριέρας του. Το 2006 μετακόμισε στην Αθήνα για να γίνει επαγγελματίας με τη φανέλα του Πανελληνίου, είχε ήδη αρχίσει να "χτίζει" τον δικό του μύθο στις μικρές εθνικές ομάδες, όμως στην Κυψέλη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και όπως τα ονειρευόταν.

Την περίοδο 2007-08 και ενώ προερχόταν από το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket U18 με την Εθνική Εφήβων, ο Παππάς ήλπιζε πως θα βρει θέση και χρόνο συμμετοχής στον Πανελλήνιο που εκείνη τη σεζόν έπαιζε και στην Ευρώπη, στο Eurocup. Ο Ηλίας Ζούρος τον είχε στην ανδρική ομάδα πριν καν ενηλικιωθεί, όμως δεν του έδινε ευκαιρίες. Τον άφηνε συνεχώς εκτός δωδεκάδας, με αποτέλεσμα να γεννηθεί μια μεγάλη κόντρα που μέχρι και σήμερα ο Παππάς δεν έχει ξεχάσει καθώς θεωρεί πως μπορούσε να βοηθήσει την τότε ομάδα του και να βοηθηθεί και ο ίδιος.

Στη συνέχεια της πορείας τους, Ζούρος και Παππάς δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά, καθώς ο Έλληνας τεχνικός απέφυγε να καλέσει τον άσο του Παναθηναϊκού στην Εθνική Ανδρών τόσο στο Eurobasket του 2011 όσο και στο προολυμπιακό του 2012. Την πρώτη φορά ο Παππάς προερχόταν από εξαιρετική σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ τη δεύτερη από καλή χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Απόψε, στο φινάλε του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία ο Ζούρος έδωσε το χέρι του στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας, όταν όμως έφτασε στον Παππά εκείνος τον αγνόησε και φυσικά το video έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ