ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Θρυλέων είναι Red, είναι και Power!

Ο Θρυλέων είναι Red, είναι και Power!

Το λιοντάρι είναι συνώνυμο της δύναμης και της κυριαρχίας. Όταν αυτό, μάλιστα, συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά (Porto Leone) και τον Ολυμπιακό, τότε αποκτά μεγαλύτερη ισχύ.

Όλες αυτές οι έννοιες πήραν... σάρκα και οστά το 1992, όταν η διοίκηση του μπασκετικού Ολυμπιακού αποφάσισε να κηρύξει διαγωνισμό για τη μασκότ του Ολυμπιακού, που θα κοσμούσε το παρκέ στο ΣΕΦ.

Ο Θρυλέων έγινε... 26 ετών! Ακόμα και σήμερα συμβολίζει την πίστη, τη δύναμη, την ενέργεια και το πάθος, που πηγάζουν μέσα από τη δυναμική ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Στο λιοντάρι του Θρύλου συσσωρεύεται όλη η θέρμη, με την οποία τα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου υποστηρίζουν την ομάδα.

Ένα λιοντάρι... θρύλος. Ο Θρυλέων!

Όπως, αναφέρεται στα στοιχεία του μπασκετικού Ολυμπιακού, ο Θρυλέων πρωτοβρέθηκε στα ελληνικά γήπεδα το 1992 σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζαντάρ στο κλειστό γήπεδο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Γεννήθηκε από τα χέρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, μέσω ενός διαγωνισμού που προκήρυξε η ομάδα για τη μασκότ της. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε ως έπαθλο ένα εισιτήριο διαρκείας και η... μαμά του Θρυλέοντα και νικήτρια του διαγωνισμού, τον ζωγράφισε και τον ονόμασε έτσι με βάση το Porto Leone, δηλαδή τον Πειραιά, στις πύλες του οποίου υπήρχαν δύο λιοντάρια.

Έκτοτε, ο Θρυλέων συντροφεύει την ομάδα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της με σκοπό να προσδώσει περισσότερο χιούμορ, χρώμα και να βρεθεί κοντά στα παιδάκια που πάντα θα είναι οι φίλαθλοι του μέλλοντος.

Το λιοντάρι του Θρύλου έχει... ενηλικιωθεί εδώ και 8 χρόνια, διάστημα στο οποίο έχει ζήσει και πανηγυρίσει μεγάλες στιγμές τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά, παρκέ.

Ο Θρυλέων είναι ενεργοποιημένο μέλος του Θρύλου εδώ και 26 χρόνια, χαρίζοντας στιγμές μοναδικές και πλούσια δώρα στους μικρούς φίλους της ομάδας. Πρόκειται για την πιο αναγνωρίσιμη μασκότ στο ελληνικό μπάσκετ, δίνοντας το παρών σε πολλές εκδηλώσεις, ακόμη κι όταν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχει επισκεφθεί αρκετά ιδρύματα, όπου φιλοξενούνται μικρά παιδιά, χαρίζοντάς τους χαμόγελα, δώρα και στιγμές ξεγνοιασιάς.

Έχει βρεθεί σε πολλά final four και σε μπασκετικές εκδηλώσεις, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπου φωτογραφιζόταν με τα παιδιά, όχι μόνο αυτά που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά και άλλες ομάδες! Η μορφή του έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο και μάλιστα η μορφή του κοσμεί πολλά προϊόντα, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από τη μπουτίκ των ερυθρόλευκων και όχι μόνο.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε πηγή έμπνευσης για το πρόγραμμα ενέργειας, που κυκλοφόρησε για τους φίλους του Ολυμπιακού, τους οποίους περιμένουν πολλά συλλεκτικά δώρα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο Θρυλέων είναι και Red και Power - και βρίσκει πάντα τον τρόπο να ενθουσιάζει τον κόσμο. Ακόμα και με τις γενναίες εκπτώσεις προϊόντα και θρυλικές υπηρεσίες!

Το όνομά του, μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί σε συζητήσεις μεταξύ φιλάθλων, όπου κάποιος θέλει να αποδώσει επ' ακριβώς τον χαρακτηρισμό ενός μεγαλόσωμου και δυνατού άνδρα: "Ποιος είσαι; Ο Θρυλέων;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ