ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μεγαλύτερη στιγμή του Τζινόμπιλι με την Εθνική Αργεντινής

Η μεγαλύτερη στιγμή του Τζινόμπιλι με την Εθνική Αργεντινής

Ο Μάνου Τζινόμπιλι ανακοίνωσε την απόσυρσή του ακριβώς 14 χρόνια μετά την ιστορική νίκη της Αργεντινής επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 (VIDEO).

Ίσως να αποτελεί σύμπτωση, ίσως πάλι όχι. Ο Μάνου Τζινόμπιλι πάντως ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ ακριβώς 14 χρόνια μετά το βράδυ που η Αργεντινή επικρατούσε των ΗΠΑ (89-81) στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με τον ίδιο να έχει 29 πόντους με 9/13 σουτ! Την επόμενη μέρα, σαν σήμερα δηλαδή (28/8/2004), οι "γκαούτσος" ολοκλήρωσαν την ιστορική επιτυχία τους. Νίκησαν την Ιταλία 84-69 στον τελικό και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

" Το 1992 οι ΗΠΑ είχαν τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ. Κι εδώ βρίσκονται σπουδαίοι παίκτες επίσης, αλλά είναι νεαροί και δεν έχουν παίξει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο, με διαφορετικούς κανονισμούς, οπότε είναι μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Ο υπόλοιπος κόσμος γίνεται καλύτερος και οι Αμερικανοί δεν φέρνουν τους καλύτερους παίκτες τους", είχε πει τότε ο Τζινόμπιλι.

Η φοβερή και τρομερή εκείνη η ομάδα της Αργεντινής, η "χρυσή γενιά", όπως επονομάστηκε αργότερα, είχε πετάξει νοκ άουτ στους "8" την Ελλάδα, επικρατώντας με 69-64 στον προημιτελικό. Αποτελούνταν από τους Μάνου Τζινόμπιλι, Λούις Σκόλα, Αντρες Νοσιόνι, Φαμπρίσιο Ομπέρτο, Αλεχάντρο Μοντέκια, Πέπε Σάντσες, Βάλτερ Χέρμαν, Γκαμπριέλ Φερνάντες, Ούγκο Σκονοκίνι, Λέο Γκουτιέρες, Κάρλος Ντελφίνο και Ρούμπεν Βολκοβίσκι.

Θυμηθείτε πως είχαν νικήσει τους Αμερικανούς στο παρακάτω video:



Photo credits: AP Photo/Michael Conroy
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ