NBA

Ρόμπινσον: "Έκανα χρήση μαριχουάνας για λόγους άγχους"

Ρόμπινσον: "Έκανα χρήση μαριχουάνας για λόγους άγχους"

Ο Κλίφορντ Ρόμπινσον μίλησε για τους λόγους που έκανε συστηματικά χρήση μαριχουάνας στα 18 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ από το 1989 έως το 2007.

Ένας από τους μπροστάρηδες στο κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης στον αθλητισμό είναι ο Κλιφ Ρόμπινσον. Ο παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ άνοιξε μάλιστα το 2016 δικό του κατάστημα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, μία από τις 28 πολιτείες των ΗΠΑ που νομιμοποίησαν την χρήση μαριχουάνα για ιατρικούς λόγους τα τελευταία χρόνια.

Την Δευτέρα (3/9) ο παλιός άσος των Τρέιλ Μπλέιζερς μίλησε στο πλαίσιο του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου κάνναβης που διεξήχθη στο Πόρτλαντ, όπου αποκάλυψε ότι ο λόγος που έκανε συστηματικά χρήση μαριχουάνας όσο ήταν αθλητής (για την οποία αποβλήθηκε δύο φορές από το ΝΒΑ), ήταν η καταπολέμηση του άγχους.

" Εάν παίζεις 18 χρόνια στο ΝΒΑ σε ένα πρόγραμμα 82 αγώνων, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα άγχους και χαλάρωσης. Η κάνναβη με βοήθησε σε αυτό", είπε ο παλιός πάουερ φόργουορντ των Μπλέιζερς, των Σανς, των Πίστονς, των Νετς και των Γουόριορς. Ο "Uncle Cliffy" έπαιξε συνολικά σε 1380 αγώνες στο ΝΒΑ από το 1989 έως το 2007, υπήρξε μία φορά All-Star και είχε 14,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο στην καριέρα του.

Photo credits: AP Photo/John Swart

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ