NBA

Ένταση και παραλίγο σύρραξη στο φινάλε του Warriors-Cavaliers

Ένταση και παραλίγο σύρραξη στο φινάλε του Warriors-Cavaliers

Μία κίνηση Shaun Livingston στο φινάλε του Game 1 των Τελικών που θεώρησαν προσβλητική οι Cavaliers είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για γενικευμένη σύρραξη στο φινάλε.

Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο ΝΒΑ: Αν ο νικητής ενός αγώνα έχει ξεκαθαρίσει, τότε η ομάδα που βρίσκεται μπροστά στο σκορ δεν κάνει την τελευταία επίθεση. Ο Shaun Livingston αποφάσισε να παραβεί αυτό τον κανόνα στο φινάλε του Game 1 των Τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Warriors και τους Cavaliers ( νίκη των πρώτων με 124-114 ) και αυτό κόντεψε να οδηγήσει σε μία γενικευμένη σύρραξη.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Tristan Thompson. Ο Καναδός φόργουορντ/σέντερ εκνευρίστηκε βλέποντας τον Livingston να επιχειρεί σουτ, με αποτέλεσμα να φαίνεται να πηγαίνει να τον χτυπήσει. Ένας από τους διαιτητές που ήταν κοντά στην φάση απέβαλλε λοιπόν άμεσα με flagrant 2 τον Thompson και τότε ακολούθησε... χαμός.

Ο Draymond Green αποφάσισε ότι ήταν λογικό από την πλευρά του να αρχίσει να βαράει παλαμάκια μπροστά στο πρόσωπο του Thompson. Ο φόργουορντ/σέντερ των Cavs όμως εκνευρίστηκε από αυτό το γεγονός και χτύπησε με την μπάλα τον Green, με αποτέλεσμα να χρειαστούν να επέμβουν οι ψυχραιμότεριο για να ηρεμήσει η κατάσταση. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι οι διαιτητές δεν μπορούσαν να χρεώσουν με τεχνική ποινή ή αντιαθλητικό φάουλ τον Thompson επειδή τον είχαν ήδη αποβάλλει (!) με αποτέλεσμα ο Livingston να εκτελέσει στην συνέχεια μόνο τις βολές από το φάουλ που κέρδισε αρχικά!

Δείτε το σχετικό VIDEO:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ