NCAA

March Madness: Επιβίωσε από ακόμα ένα θρίλερ το Ντιουκ, σοκ για Νορθ Καρολάινα

March Madness: Επιβίωσε από ακόμα ένα θρίλερ το Ντιουκ, σοκ για Νορθ Καρολάινα
AP Photo/Alex Brandon AP PHOTO/ALEX BRANDON

Το Ντιουκ στάθηκε ξανά τυχερό στο φινάλε και έπειτα από αγώνα θρίλερ νίκησε με 75-73 το Βιρτζίνια Τεκ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τελικού τουρνουά του NCAA. Βόμβα από το Όμπουρν, που απέκλεισε το Νορθ Καρολάινα!

Οι Θεοί του μπάσκετ ήταν ξανά με το μέρος του Ντιουκ. Λίγες ημέρες μετά τη πρόκριση έπειτα από ματς-θρίλερ κόντρα στο UCF , όταν είδε τον Όμπρεϊ Ντόκινς να αστοχεί σε φόλοου στο φινάλε, αυτή τη φορά είδε τον Αχμέντ Χιλ να αστοχεί σε ελεύθερο λέι-απ στο τέλος του αγώνα με το Βιρτζίνια Τεκ, παίρνοντας τη νίκη με 75-73 και μαζί την πρόκριση στο Elite-8!

Ήταν ένα τρελό φινάλε σε ένα ακόμα τρομερό παιχνίδι, με το Ντιουκ - το οποίο παρατάχθηκε χωρίς τον Καμ Ρέντις λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο - να... επιζεί, αφού νωρίτερα είχε απολέσει διαφορά 8 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο θηριώδης Ζάιον Γουίλιαμσον με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών σε ακόμα ένα παιχνίδι, ωστόσο την διαφορά αυτή τη φορά την έκαναν οι Τρε Τζόουνς (22 πόντοι με 5/7 τρίποντα) και Αρ Τζέι Μπάρετ (18 πόντοι, 11 ασίστ).

Για τους ηττημένους, ο Κέρι Μπλακσουέρ είχε 18 πόντους και 16 ριμπάουντ και ο Τζάστιν Ρόμπινσον 14 πόντους.

Το Ντιουκ μπορεί να μην έπεσε θύμα έκπληξης, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο και για το Νορθ Καρολάινα (Νο1). Οι "Ταρ Χιλς" παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων κόντρα στο Όμπουρν (Νο5) και γνώρισαν βαριά ήττα με 80-97. Στο Όμπουρν πάντως δεν χάρηκαν όσο ήθελαν τη νίκη τους, αφού είδαν τον καλύτερο παίκτη τους, Τσούμα Οκέκε (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ), να αποχωρεί με τραυματισμό στο γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.

Στους άλλους δύο αγώνες της ημέρας, τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους, με το Μίτσιγκαν Στέιτ να διαλύει με 80-63 το LSU και το Κεντάκι να νικάει δύσκολα με 62-58 το Χιούστον.

Στην φάση των 8, το Κεντάκι θα αντιμετωπίσει το Όμπουρν και το Ντιουκ το Μίτσιγκαν Στέιτ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ανατολική Περιφέρεια

1. Ντιουκ - 4. Βιρτζίνια Τεκ 75-73

2. Μίτσιγκαν Στέιτ - 3. LSU 80-63

Μεσοδυτική Περιφέρεια

1. Νορθ Καρολάινα - 5. Όμπουρν 80-97

2. Κεντάκι - 3. Χιούστον 62-58

AP Photo/Alex Brandon







TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ