ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά έχασαν οι Μπακς

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during a break in the action against the Charlotte Hornets in the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Wednesday, Oct. 17, 2018. (AP Photo/Nell Redmond)
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος κόντρα στους Σέλτικς, αλλά οι "Κέλτες" αποδείχθηκαν ανώτεροι και πήραν τη νίκη με 117-113, υποχρεώνοντας τους Μπακς στην 1η φετινή τους ήττα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει την 1η ήττα των Μπακς την φετινή σεζόν. Κόντεψε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία μεγάλη ανατροπή από το -15 στην 4η περίοδο. Τελικά ωστόσο η Βοστώνη αποδείχθηκε ανώτερη και κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου σε εύστοχα τρίποντα (24) πήρε τη νίκη με 117-113.

Ο Γιάννης ήταν απολαυστικός στην επιστροφή του στην δράση έπειτα από απουσία ενός αγώνα λόγω διάσεισης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους με 13/21 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/11 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος όμως τόσο αυτός όσο και οι Μπακς λύγισαν από το μπαράζ τριπόντων των Σέλτικς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Μπακς την φετινή σεζόν έπειτα από 7 σερί νίκες, με το ρεκόρ της ομάδας να είναι 7-1. Οι Σέλτικς από την πλευρά τους έχουν πλέον ρεκόρ 6-2.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με 28 πόντους και 6/12 τρίποντα ήταν ο "εκτελεστής" των Μπακς, με τον Γκόρντον Χέιγουορντ και τον Αλ Χόρφορντ να προσθέτουν από 18 πόντους και τον Μάρκους Μόρις 17 πόντους. Για τους Μπακς, οι Κρις Μίντλετον και Μάλκολμ Μπρόγκντον είχαν από 16 πόντους.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Οι Σέλτικς μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι με το... μαχαίρι στα δόντια και ξέφυγαν με 16-7, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 23-16. Στην δεύτερη περίοδο ήρθε η αντίδραση των Μπακς. Με μπροστάρη τον Γιάννη, ο οποίος σημείωσε μαζεμένα καλάθια, το Μιλγουόκι πέρασε μπροστά με 29-25, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του, με την Βοστώνη να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια ούσα μπροστά στο σκορ με 55-53.

Στην τρίτη περίοδο ήρθε το νέο ξέσπασμα των Σέλτικς. Σκοράροντας συνεχώς από την περιφέρεια, η Βοστώνη ξέφυγε αρχικά με 76-64 και τελικά πήγε στην τέταρτη περίοδο έχοντας ένα "μαξιλαράκι ασφαλείας", αφού προηγείτο με 93-78.

Οι Μπακς ωστόσο δεν τα παράτησαν, παρά άνοιξαν την τέταρτη περίοδο με ένα σερί 12-0, μειώνοντας σε 93-90. Κι αν οι Σέλτικς ξέφυγαν εκ νέου με109-99, το Μιλγουόκι έδειξε πάλι τη μαχητική πλευρά του, μειώνοντας αρχικά σε 113-111, έχοντας στην συνέχεια την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Έρικ Μπλέντσο ωστόσο που στήθηκε στην γραμμή των βολών με 13 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε είχε 1/2 βολές, μειώνοντας απλώς σε 113-112, ενώ στην συνέχεια αστόχησε και σε λέι-απ έπειτα από δύο βολές του Ίρβινγκ με το σκορ στο 115-112, για να ακολουθήσουν 1/2 βολές του Γιάννη και ένα ζευγάρι εύστοχων βολών του Χόρφορντ για να διαμορφωθεί το τελικό 117-113.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά έχασαν οι Μπακς
Τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά έχασαν οι Μπακς

AP Photo/Nell Redmond

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ