NBA

Σαν σήμερα: Όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ κατεδάφισε τη μπασκέτα υπό το βλέμμα του Ντράζεν Πέτροβιτς

Σαν σήμερα: Όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ κατεδάφισε τη μπασκέτα υπό το βλέμμα του Ντράζεν Πέτροβιτς

Πέρασαν κιόλας 27 χρόνια από το βράδυ της 23ης Απριλίου του 1993, όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ γκρέμισε (κυριολεκτικά) τη μπασκέτα των Νετς μπροστά στον Ντράζεν Πέτροβιτς που είχε μείνει άναυδος (VIDEO).

Στην πρώτη του κιόλας σεζόν στο ΝΒΑ, ο Σακίλ Ο' Νιλ πρόλαβε να δείξει σε όλο τον μπασκετικό πλανήτη πως δεν ήταν ένας ακόμη δυνατός αθλητής, αλλά ίσως ένας από τους πιο δυνατούς όλων των εποχών. Στο Φοίνιξ έσπασε την πρώτη του μπασκέτα, όταν ένα κάρφωμα ήταν αρκετό για να φθείρει τον μηχανισμό της με αποτέλεσμα να υποχωρήσει προς τα πίσω. Στο Νιου Τζέρσεϊ, όμως, κατεδάφισε κυριολεκτικά τη μπασκέτα του γηπέδου των Νετς σε μια φάση που θα μνημονεύεται αιώνια.

Ήταν σαν σήμερα, 23 Απριλίου του 1993, όταν οι Νετς υποδέχθηκαν τους Μάτζικ και ο Σακ έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του ως πρωτοεμφανιζόμενος στη Λίγκα. Σε 34 λεπτά σκόραρε μόλις 10 πόντους από 3/11 δίποντα και 4/5 βολές, ωστόσο ένα κάρφωμά του ήταν αρκετό για να διακόψει την αναμέτρηση στην οποία είχε αγωνιστεί και ο Ντράζεν Πέτροβιτς (22 πόντοι, 7/13 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής).

Στο φινάλε οι Μάτζικ έφυγαν νικητές με 119-116 σε ένα χορταστικό ματς στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Νικ Άντερσον. Ελάχιστοι θυμούνται ότι είχε σκοράρει 50 πόντους από 13/18 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 12/12 βολές σε 33 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο.

Δείτε τη στιγμή που ο Σακίλ Ο' Νιλ κατεδάφισε τη μπασκέτα:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ