NBA

Ρίβερς για ΛεΜπρόν: "Πολλοί έχουν το σώμα του, κανένας το μυαλό του"

Ρίβερς για ΛεΜπρόν: "Πολλοί έχουν το σώμα του, κανένας το μυαλό του"
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Ντοκ Ρίβερς εξήγησε με τον πλέον απλό τρόπο τι είναι αυτό που κάνει τον ΛεΜπρόν να ξεχωρίζει, αποθεώνοντας τον σταρ των Λέικερς.

Υπάρχει μία λεπτομέρεια που δεν ξέρουν πολλοί για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς: Έχει φωτογραφική μνήμη. Όσοι δεν το ήξεραν, το έμαθαν σε ένα θέμα που έκανε για αυτόν το "Sports Illustrated".

Το γνωστό αμερικανικό σάιτ ζήτησε από παίκτες και προπονητές του ΝΒΑ, αλλά και τον ίδιο τον ΛεΜπρόν, να εξηγήσουν τι συμβαίνει όταν παίζει, με τις ατάκες που ακούγονται να έχουν τρομερό ενδιαφέρον.

"Το είχα πάντα. Πολλοί φίλοι μου όταν ήμουν νεότερος και παιζαμε με ρωτούσαν πώς θυμόμουν κάποια συστήματα ή κάτι που λέγαμε όταν είχε συμβεί στο παρελθόν. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, δεν ήξεραν καν τι είναι η φωτογραφική μνήμη όταν ήμουν νεότερος, μέχρι που μεγάλωσα. Είναι κάτι με το οποίο γεννήθηκα" δήλωσε σχετικά ο ΛεΜπρόν.

Ο λόγος στην συνέχεια πέρασε στους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον αποθέωσαν. " Ξέρει τους πάντες. Ακόμα και τον τελευταίο παίκτη στον πάγκο μίας ομάδας. Ξέρει ποιος είναι αριστερόχειρας, ποιος είναι σουτέρ, ποιος κάνει drive" δήλωσε ο Κουίν Κουκ, με τον Έιβερι Μπράντλεί να προσθέτει: " Υπάρχουν πολλά συστήματα που δεν ξέρω και κοιτάζομαι με τον Ντάνι Γκριν και τον ρωτάω, όταν ξαφνικά βλέπω τον ΛεΜπρόν να ξέρε πού πρέπει να βρίσκεται ο καθένας και τι να κάνει. Το I.Q του ειναι τρελό".

Ο προπονητής των Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, εμφανίζεται τότε να λέει ότι " πολλοί παίκτες στο ΝΒΑ έχουν το σώμα του ΛεΜπρόν. Κανένας όμως δεν έχει το μυαλό του", για να προσθέσει στο φινάλε ο άλλοτε All Star και νυν ασίσταντ κόουτς των Λέικερς, Τζέισον Κιντ: " Θα παίζει μέχρι τα 40 του. Το I.Q του πάντα θα τον βοηθάει επειδή θα χρειάζεται να τρέχει λιγότερο από άλλους, αφού θα ξέρει τι θα ακολουθεί. Πάντα ψάχνει τρόπους να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται".

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ