ΜΠΑΣΚΕΤ

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ
AP PHOTO/RICK BOWMER

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πέτυχε 28 πόντους και οδήγησε την Γιούτα σε εύκολη νίκη επί των Σέλτικς μέσα στην Βοστώνη (98-86). Νέα 40άρα ο Άντονι Ντέιβις, εύκολα "διπλά" για Τορόντο, Χιούστον, νίκες και για Πέισερς, Κλίπερς, Θάντερ (VIDEOS).

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν απαράδεκτος και το ήξερε καλά στο χθεσινό παιχνίδι της Γιούτα στην Φιλαντέλφια, όταν επιχείρησε 35 σουτ και δεν έδωσε ούτε μία ασίστ. Φρόντισε λοιπόν να ρεφάρει στο αμέσως επόμενο ματς. Οδήγησε την Τζαζ στην εύκολη νίκη επί των Σέλτικς μέσα στην Βοστώνη με 98-86, την δεύτερη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων το τελευταίο οκταήμερο, "σκουπίζοντας" παράλληλα την σειρά της κανονικής περιόδου.

Αυτή τη φορά ο νεαρός σταρ πέτυχε 28 πόντους με 10/21 σουτ, μοίρασε 6 ασίστ και μαζί με τον Ρίκ Ρούμπιο (20 πόντοι) βοήθησαν την Γιούτα να ελέγξει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ ξέφυγε στο σκορ με 62-81 στο 37' και προηγήθηκε ακόμα και με 22 πόντους διαφορά στο 43' (72-94), επιστρέφοντας έτσι πολύ εύκολα στις νίκες ύστερα από διαδοχικές ήττες σε Ντάλας και Φιλαντέλφια.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Στην αντίπερα όχθη, ο Καϊρί Ίρβινγκ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος της Βοστώνης, ωστόσο με εξαίρεση τον Τζέισον Τέιταμ (10 πόντοι) ουδείς άλλος παίκτης σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων σε μία απογοητευτική βραδιά για τους Σέλτικς, οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 38,5% και είχαν 5/33 τρίποντα. Οι "κέλτες" έχασαν τον έλεγχο στην καταστροφική τρίτη περίοδο, την οποία ολοκλήρωσαν με 8/26 σουτ, με αποτέλεσμα να ηττηθούν για πρώτη φορά έπειτα από δύο σερί νίκες.

ΠΕΛΙΚΑΝΣ - ΝΑΓΚΕΤΣ: Κυρίαρχος πάλι ο "Brow"

Ο Άντονι Ντέιβις δεν είχε αντίπαλο ούτε απέναντι στο Ντένβερ. Ο "Brow" έβαλε πάλι 40 πόντους με 20/21 βολές, είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Νέα Ορλεάνη στη νίκη επί του Ντένβερ με 125-115. Εξαιρετικοί ήταν και οι Τζούλιους Ραντλ (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Νίκολα Μίροτιτς (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Τζρου Χόλιντεϊ (19 πόντοι, 8 ασίστ) για τους Πέλικανς, που δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα μετά την πρώτη περίοδο και έφτασαν τις 5 νίκες στους τελευταίους 6 αγώνες.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Οι Νίκολα Γιόκιτς (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γκάρι Χάρις (24 πόντοι) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από τους Νάγκετς, οι οποίοι δεν έριξαν ποτέ την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στα τελευταία οκτώ λεπτά και ηττήθηκαν φυσιολογικά για 5η φορά σε 6 ματς μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην κανονική περίοδο. "Μπηχτές" για την διαιτησία άφησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάικ Μαλόουν, αναφερόμενος στις 31/34 βολές που είχαν οι Πέλικανς και στις 8/13 της ομάδας του...

ΜΠΟΥΛΣ - ΡΑΠΤΟΡΣ: Σαν σε προπόνηση...

Οι Ράπτορς δεν είχαν ανάγκη τον Κοουάι Λέοναρντ για να διαλύσουν τους Μπουλς 122-83 μέσα στο Σικάγο. Με τον σούπερ σταρ του να παίρνει ρεπό, το Τορόντο βασίστηκε στο βάθος του και έκανε περίπατο επί των Μπουλς. Ο Φρεντ ΒανΒλίτ πέτυχε 18 πόντους, ο Ντάνι Γκριν έβαλε 17 με 7/7 σουτ και ο Σερτζ Ιμπάκα πρόσθεσε άλλους 16 για την ομάδα του Νικ Νερς, η οποία σούταρε με ποσοστό 53,9%, μάζεψε 16 ριμπάουντ παραπάνω και έκανε περίπατο σε όλο το παιχνίδι, παρότι ο Κάιλ Λάουρι "γύρισε" σε κάποια φάση το πόδι του και δεν επέστρεψε για προληπτικούς λόγους στο γήπεδο.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Ο Αντόνιο Μπλέικνι (13 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μπουλς, που υπέστησαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους και έπαιξαν για πρώτη φορά χωρίς τον Ζακ ΛαΒίν, που ήταν άρρωστος. Χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη οι "ταύροι" σούταραν με ποσοστό 34,9% και έκαναν 22 λάθη, ενώ ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με 4/19 σουτ. Η διαφορά είχε φτάσει ήδη το -33 μέχρι εκείνο το σημείο και ανέβηκε ακόμα περισσότερο (μέχρι τους 40) στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

ΡΟΚΕΤΣ - ΚΙΝΓΚΣ: Ανεβαίνουν οι "ρουκέτες"

Βρίσκουν ρυθμό και στην επίθεση σιγά σιγά οι "ρουκέτες"... Οι Ρόκετς ήταν εντυπωσιακοί στο Toyota Center, όπου σούταραν με ποσοστό 56,8%, ευστόχησαν στα 20 από τα 47 τρίποντα που επιχείρησαν και παρότι υπέπεσαν σε 22 λάθη συνέτριψαν τους Κινγκς 132-112 και έφτασαν τις 4 σερί νίκες, με τον Τζέιμς Χάρντεν να βάζει 34 πόντους και να μοιράζει 8 ασίστ. Ο Κρις Πολ (24 πόντοι, 9 ασίστ) και ο Κλιντ Καπέλα (23 πόντοι, 16 ριμπάουντ) ήταν οι άλλοι δύο παίκτες που ξεχώρισαν από την ομάδα του Μάικ Ντ'Αντόνι.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Δεν έπαιξε πάλι λόγω τραυματισμού ο Κώστας Κουφός από πλευράς Σακραμέντο, το οποίο είδε τους Ρόκετς να απομακρύνονται στο σκορ μετά την πρώτη περίοδο. Η διαφορά στο 18' ανέβηκε στους 16 πόντους, στο 32' έφτασε τους 24 και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τέλους. Οι Μπάντι Χιλντ (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Ντι Άαρον Φοξ (19 πόντοι) και Μάρβιν Μπάγκλι (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Κινγκς.

ΝΕΤΣ - ΚΛΙΠΕΡΣ: Για την... μαμά του Χάρελ!

Δεν έκοψε ταχύτητα ούτε στο Μπρούκλιν η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς. Οι Κλίπερς συνέχισαν ακάθεκτοι την πορεία τους, καθώς επικράτησαν των Νετς με 127-119 και έφτασαν τις 4 σερί νίκες και τις 6 στους τελευταίους 7 αγώνες. Οι Ντανίλο Γκαλινάρι (28 πόντοι, 5/7 τρίποντα) και Τομπάιας Χάρις (27 πόντοι, 11/17 σουτ, 8 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των "Κλιπς", οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 50,5% στο Μπρούκλιν, είχαν 11/23 τρίποντα, έκαναν μόνο 8 λάθη και κάπως έτσι άρχισαν ιδανικά μία περιοδεία τριών αγώνων.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Οι Τζάρετ Άλεν (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ντι Άντζελο Ράσελ (23 πόντοι, 10 ασίστ) ξεχώρισαν από το Μπρούκλιν, το οποίο είχε 13/28 τρίποντα αλλά δεν απέφυγε την 4η ήττα στους τελευταίους 5 αγώνες. Η ομάδα του Κένι Ατκινσον προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά στο 16' (51-36) και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα μέχρι το 40', αλλά σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Λ.Α. προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 101-102 και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Καθοριστικός ήταν ο Μοντρέζλ Χάρελ, που έβαλε 10 από τους 16 πόντους του στην τελευταία περίοδο, παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στην μητέρα του, Σελίνα!

ΣΑΝΣ - ΘΑΝΤΕΡ: Εφτασε το 5-1 χωρίς τον Γουέστμπρουκ!

Η Οκλαχόμα Σίτι δεν είχε πάλι ανάγκη τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Όχι απέναντι στους Σανς, τους οποίους νίκησε σχετικά εύκολα 110-100 στο Φίνιξ και έφτασε τις 10 νίκες στους τελευταίους 11 αγώνες, αλλά και τις πέντε σε έξι ματς από την ημέρα που τραυματίστηκε ο καλύτερός της παίκτης. Οι Πολ Τζορτζ (32 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Στίβεν Ανταμς (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ) "καθάρισαν" για την Θάντερ, η οποία μάζεψε 21 ριμπάουντ παραπάνω (52-31) και ξέφυγε με 18 πόντους διαφορά στο 29' χάρις σε ένα σερί 11-0. Οι Σανς δεν έριξαν την διαφορά περισσότερο από τους επτά πόντους μέχρι τέλους.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Στην αντίπερα όχθη, οι Σανς υπέστησαν την 12η ήττα σε 15 αγώνες, ενώ ηττήθηκαν για 3η φορά σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος από την Οκλαχόμα Σίτι, παρά το ρεκόρ καριέρας του Ντέβιν Μπούκερ σε ασίστ (12). Ο πρώτος σκόρερ των "ήλιων" έμεινε πάντως στους 16 πόντους με 5/16 σουτ. Οι Τι Τζέι Γουόρεν (23 πόντοι) και Ντιάντε Έιτον (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Φίνιξ.

ΠΕΪΣΕΡΣ - ΧΟΚΣ: Έπαιξε και για τον Ολαντίπο ο Μπογκντάνοβιτς

Η Ιντιάνα δεν χρειάστηκε τον Βίκτορ Ολαντίπο για να καταβάλει την Ατλάντα με 97-89, παρότι σούταρε με 39,8%, έκανε 24 λάθη και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14 πόντους διαφορά στο 26' (47-61). Ο All-Star γκαρντ αποχώρησε με πόνους στο δεξί γόνατο από το 5ο λεπτό, αλλά ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έβαλε 22 πόντους και βοήθησε τους Πέισερς να φτάσουν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Παίκτης-αποκάλυψη ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο ρούκι Άαρον Χόλιντεϊ, ο οποίος είχε να παίξει από τις 27 Οκτωβρίου, αλλά πέτυχε 12 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε απροσδόκητα μεγάλο ρόλο στο ματς.

Περίπατος της Γιούτα στην Βοστώνη με σούπερ Μίτσελ

Οι Πέισερς δέχτηκαν μόνο 33 πόντους στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, προηγήθηκαν έπειτα από πολλή ώρα με 68-67 στο 34' χάρις σε ένα σερί 11-0 και ξέφυγαν ακόμα και με 94-81 στο 45'. Ο Τζέρεμι Λιν (16 πόντοι) ήταν ο κορυφαίος των Χοκς, οι οποίοι υπέστησαν την 7η ήττα στη σειρά παρά την επιστροφή του Τζον Κόλινς. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έπαιξε 14 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο των "γερακιών", έχοντας 0/3 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Στον αντίποδα, τραυματίας αποχώρησε ο Αλεξ Πόιθρες, που ξεκίνησε μάλιστα και βασικός κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Photo credits: AP Photo/Rick Bowmer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ