NBA

Όταν ο Μπερντ έκανε ρεκόρ πόντων στην ιστορία των Σέλτικς

Larry Bird of the Boston Celtics raises his arms in victory at the end of Boston's 108-107 win over the Detroit Pistons in the fifth game of their NBA playoff series at the Boston Garden, Ma., Tuesday night, May 26, 1987.  (AP Photo/Peter Southwick)
Larry Bird of the Boston Celtics raises his arms in victory at the end of Boston's 108-107 win over the Detroit Pistons in the fifth game of their NBA playoff series at the Boston Garden, Ma., Tuesday night, May 26, 1987. (AP Photo/Peter Southwick) ASSOCIATED PRESS

Σαν σήμερα (12/3) πριν από 34 χρόνια, ο Λάρι Μπερντ είχε σκοράρει 60 πόντους σε αγώνα των Σέλτικς, περνώντας στην ιστορία (VIDEO).

Οι Σέλτικς είχαν νικήσει τους Χοκς με 126-115 και ο Λάρι Μπερντ είχε γράψει ιστορία. Είχε τελειώσει τον αγώνα με 60 πόντους στην κορυφαία εμφάνιση της σπουδαίας καριέρας του. Μετά από 34 χρόνια, κανείς παίκτης της Βοστώνης δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει την επίδοσή του.

Μόλις εννιά ημέρες νωρίτερα, στις 3/3/1985, ο Κέβιν Μακ Χέιλ είχε πετύχει ρεκόρ πόντων για τους Σέλτικς, σταματώντας στους 56, στη νίκη επί των Ντιτρόιτ Πίστονς με 138-129.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπερντ είχε στείλει το... μήνυμα στον συμπαίκτη του λέγοντας: "Δεν υπάρχουν και πολλές φορές που κάποιος έχει την ευκαιρία να σκοράρει τόσους πολλούς πόντους.Ο Κέβιν πιθανότατα δεν θα ξαναβάλει τόσους πόντους σε ένα βράδυ. Έπρεπε να προσπαθήσει να βάλει 60".

Στις 12/3/1985 οι Σέλτικς έπαιξαν στη Νέα Ορλεάνη με τους Ατλάντα Χοκς οι οποίοι είχαν στο ρόστερ τους τρεις παίκτες που στη συνέχεια ήρθαν στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους Ντομινίκ Γουίλκινς, Έντι Τζόνσον και Κλιφ Λέβινγκστον.

Οι άμυνες δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά κι αυτό φάνηκε από το τελικό 126-115, με τον Μπερντ να σκοράρει 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα φτάσει στο ρεκόρ, όμως στο δεύτερο μέρος πήρε... φωτιά και σημειώνοντας 37 και πέτυχε τον στόχο του ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 60 πόντους.

Την ίδια στιγμή που ο Μπερντ τα... έβαζε από παντού, οι παίκτες που κάθονταν στον πάγκο των Χοκς είχαν ενθουσιαστεί! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από τον προπονητή (Μάικ Φρατέλο) τους στη συνέχεια με πρόστιμο 500 δολαρίων.

Μέχρι σήμερα πάντως κανείς παίκτης των Σέλτικς δεν έχει "σπάσει" το ρεκόρ του παλαίμαχου σκόρερ. Ο τελευταίος που το πλησίασε ήταν ο Αϊζάια Τόμας, με τον αριστερόχειρα γκαρντ να σταματάει στους 52, στη νίκη της Βοστώνης επί των Χιτ με 117-114, στις 30/12/2016.

Δείτε το video με την τρομερή εμφάνιση του Λάρι Μπερντ:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ