ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ
AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Οι Σέλτικς νίκησαν δια περιπάτου τους Χόρνετς 119-103 έπειτα από 3 σερί ήττες. Εύκολες νίκες για Πέισερς, Νετς, Μπουλς και Χιτ, άλωσαν το Ντιτρόιτ οι Χοκς (VIDEOS).

Καταπώς φαίνεται, μία συνάντηση πίσω από τις κλειστές πόρτες των αποδυτηρίων του TD Garden ήταν αυτή που αφύπνισε την Βοστώνη. Έπειτα από τρεις σερί ήττες (οι δύο εντός έδρας) οι Σέλτικς εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο κόντρα στην Σάρλοτ, την οποία συνέτριψε 119-103, πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει ακόμα και το τελικό σκορ.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ (25 πόντοι, 9/12 σουτ) και ο Τζέισον Τέιταμ (17 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς, η οποία άνοιξε το σκορ χάρις σε ένα επιμέρους 39-21 στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 21 πόντων και την ανέβασε ακόμα περισσότερο μέχρι το +27 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η επιστροφή του Αλ Χόρφορντ (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) αποδείχθηκε και αυτή ευεργετική για τους Σέλτικς, οι οποίοι μοίρασαν 30 ασίστ δύο ημέρες μετά την δήλωση του Ίρβινγκ για " εγωιστικό παιχνίδι"...

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Στην αντίπερα όχθη, οι Χόρνετς μάλλον προσγειώθηκαν απότομα ύστερα από πέντε νίκες στους τελευταίους επτά αγώνες, καθώς στο TD Garden δεν είχαν καμία απολύτως τύχη έτσι όπως έπαιζαν οι Σέλτικς. Ο Κέμπα Γουόκερ (21 πόντοι) και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από πλευράς Σάρλοτ.

ΠΕΪΣΕΡΣ - ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ: Περίπατος της Ιντιάνα

Οι Πέισερς βρήκαν τους Γουίζαρντς κουρασμένους και δεν έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν μία εύκολη νίκη με 105-89. Η Ιντιάνα “καθάρισε” το παιχνίδι χάρις σε ένα σερί 14-0 στην τρίτη περίοδο, ξέφυγε με 23 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (89-66) και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από εκεί και πέρα. Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν κυριάρχησε στα ριμπάουντ (57-37), υποχρέωσε την αντίπαλό της σε 22 λάθη και είχε κορυφαίους τους Μάιλς Τέρνερ (18 πόντοι, 17 ριμπάουντ), Ντομάντας Σαμπόνις (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Από πλευράς Ουάσινγκτον, η οποία προερχόταν από παιχνίδι τριών παρατάσεων και ταξίδι λιγότερο από 20 ώρες νωρίτερα, ο Μαρκίφ Μόρις ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους . Με τον Τζον Γουόλ (προέρχεται από ίωση) και τον Μπράντλι Μπιλ (εμφανώς κουρασμένο από την προχθεσινή υπερπροσπάθεια) να έχουν μαζί 14 πόντους με 3/18 σουτ, οι Γουίζαρντς δεν είχαν φυσιολογικά καμία τύχη στην Ιντιάνα.

ΝΕΤΣ - ΣΑΝΣ: Εύκολα το Μπρούκλιν

Η προχθεσινή ήττα από την Ιντιάνα διέκοψε ένα σερί επτά νικών στο Μπρούκλιν, το οποίο μπορεί πάντως πλέον να ξεκινήσει ένα καινούργιο. Την αρχή την έκαναν οι Νετς και μάλιστα εύκολα απέναντι στους κουρασμένους Σανς, τους οποίους νίκησαν 111-103, έχοντας προηγηθεί προηγουμένως ακόμα και με 20 πόντους διαφορά (102-82) έξι λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Ο Σπένσερ Ντίνγουϊντι (24 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο ηγέτης των Νετς, από τους οποίους ξεχώρισαν ακόμα και οι Εντ Ντέιβις (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Ντι Άντζελο Ράσελ (18 πόντοι, 8 ασίστ) και Ρόντιονς Κούρουτς (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Οι Ντέβιν Μπούκερ (25 πόντοι, 9 ασίστ) και Ντιάντρε Έιτον (26 πόντοι, 13/16 σουτ, 18 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από τους Σανς, οι οποίοι είχαν πάντως 3/17 τρίποντα.

ΠΙΣΤΟΝΣ - ΧΟΚΣ: Σόκαραν το Ντιτρόιτ τα "γεράκια"

Οι Πίστονς χρειάζονται επειγόντως reset και οι Χοκς το έκαναν ακόμα πιο προφανές. Η Ατλάντα πήγε στο Ντιτρόιτ χωρίς τον Τζον Κόλινς, ωστόσο νίκησε τους Πίστονς 98-95, έχοντας κορυφαίους τους Βινς Κάρτερ (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Αλεξ Λεν (15 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 3 τάπες). Οι Χοκς δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα από το 7ο λεπτό και μετά, ξέφυγαν ακόμα και με 17 πόντους διαφορά στο 21’ (36-53) και άντεξαν μέχρι τέλους, παρότι σούταραν με ποσοστό 39,6% και είχαν 6/23 τρίποντα. Δεν έπαιξε πάλι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που προέρχεται και από τραυματισμό.

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Τα "γεράκια" πέτυχαν την 3η σερί νίκη τους και υποχρέωσαν παράλληλα στην 9η ήττα σε 11 αγώνες τους Πίστονς, οι οποίοι μείωσαν την διαφορά μέχρι τον έναν πόντο στο 45’ αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να προσπεράσουν. Μάλιστα, 23’’ πριν από τη λήξη ο Μπλέικ Γκρίφιν έχασε δύο κρίσιμες βολές και με το σκορ 91-92. Ο Λάνγκστον Γκάλογουεϊ (18 πόντοι) και ο Άντρε Ντράμοντ (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 τάπες) ήταν οι κορυφαίοι του Ντιτρόιτ.

ΜΑΤΖΙΚ - ΧΙΤ: Πήρε το ντέρμπι το Μαϊάμι

Έπειτα από δύο ήττες το Μαϊάμι έφυγε για πρώτη φορά φέτος με τη νίκη σε ένα ντέρμπι της Φλόριντα και μάλιστα πολύ εύκολα με 115-91. Οι Τάιλερ Τζόνσον (25 πόντοι, 6/9 τρίποντα), Τζάστις Γουίνσλοου (22 πόντοι) και Τζος Ρίτσαρντσον (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) οδήγησαν στην 5η σερί νίκη την ομάδα του Έρικ Σπόλστρα, η οποία ανέβηκε αθόρυβα στο 50% και θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στα πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας.

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Η Χιτ έλεγξε από νωρίς το παιχνίδι χάρις σε ένα σερί 11-0 στην πρώτη περίοδο, ξέφυγε γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων και δεν απειλήθηκε ποτέ από το Ορλάντο σε μία βραδιά στην οποία είχε 16/31 τρίποντα. Οι Εβαν Φουρνιέ (17 πόντοι) και Ααρον Γκόρντον (14 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Ορλάντο, το οποίο υπέστη την 3η συνεχόμενη ήττα και για έβδομο σερί παιχνίδι δεν μπόρεσε να σκοράρει 100 πόντους.

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ - ΜΠΟΥΛΣ: Δεύτερη σερί νίκη οι "ταύροι"

Ο Λάουρι Μάρκανεν ήταν ασταμάτητος στο Κλίβελαντ, το ίδιο και οι Μπουλς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φινλανδός πάουερ φόργουορντ πέτυχε 31 πόντους με 11/18 σουτ και οι "ταύροι" έκαναν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της χρονιάς, επικρατώντας εύκολα των Καβαλίερς με 112-92.

Οι Σέλτικς "ξύπνησαν" κόντρα στην Σάρλοτ

Αυτή ήταν δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Τζιμ Μπόιλεν, η οποία σούταρε με ποσοστό 55,1%, είχε 11/22 τρίποντα και μετέτρεψε ένα κλειστό παιχνίδι σε περίπατο στο δεύτερο μισό, έχοντας ακόμα σε πολύ καλή βραδιά τον Κρις Νταν (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ). Την 3η σερί ήττα τους υπέστησαν οι Καβαλίερς, από τους οποίους ξεχώρισε ο Λάρι Νανς (20 πόντοι).

Photo credits: AP Photo/Michael Dwyer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ