NBA

Οι Μπακς πήραν τις... σκούπες τους

Οι Μπακς πήραν τις... σκούπες τους
AP PHOTO/AARON GASH

Οι Μιλγουόκι Μπακς έφτασαν τα επτά "sweeps" και τις 14 κερδισμένες σειρές, σε μία κανονική περίοδο γεμάτη ιστορικά ρεκόρ για τα "ελάφια".

Το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας ίσως να το έχασαν (66-16 από την σεζόν 1970/71), οι Μπακς (51-17) όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι το... σκούπισμα στο φετινό ΝΒΑ . Τα ξημερώματα της Τετάρτης το Μιλγουόκι "σκούπισε" με 2-0 νίκες την σειρά της κανονικής περιόδου με τους Πέλικανς για πρώτη φορά στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από την σεζόν 2002/03, όταν δηλαδή η Νέα Ορλεάνη εισήλθε στο ΝΒΑ.

Παράλληλα, τα "ελάφια" ανέβασαν τον φετινό αριθμό των "sweeps" στην κανονική περίοδο στα επτά, δηλαδή τρία παραπάνω απ' όσα είχε κάνει πριν από 48 χρόνια η ομάδα της σεζόν 1970/71 (4), που είχε κατακτήσει και τον τίτλο -σε πρωτάθλημα 17 ομάδων.

Συν τοις άλλοις, οι Μπακς έφτασαν και τις 14 κερδισμένες σειρές στην φετινή κανονική περίοδο! Η μοναδική ομάδα που κατάφερε μέχρι τώρα να πάρει μία σειρά από τους Μπακς ("σκουπίζοντάς" τους μάλιστα με 2-0) είναι οι Σανς, ενώ υπάρχουν άλλες πέντε δυτικές (Γουόριορς, Μπλέιζερς, Σπερς, Γκρίζλις, Τζαζ) που απέφυγαν το sweep, κλείνοντας την κανονική περίοδο με 1-1 νίκες.

Η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ έχει βέβαια μπροστά της άλλα 14 παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Από τις εννέα ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει, μετράει μόνο νίκες απέναντι στις έξι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει άλλα έξι sweeps. Από τους προσεχείς αντιπάλους τους, μόνο από τους Κλίπερς, το Μαϊάμι και την Οκλαχόμα Σίτι έχουν ηττηθεί τα "ελάφια", κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν συνολικά μέχρι και άλλες επτά σειρές, σε μία σεζόν γεμάτη ρεκόρ για το Μιλγουόκι.

Τα αποτελέσματα των Μπακς με όλους τους φετινούς αντιπάλους τους:

Αντίπαλος Ν.-Η. Αντίπαλος Ν.-Η.
Σάρλοτ Χόρνετς 3-1 Φίνιξ Σανς 0-2
Ιντιάνα Πέισερς 3-1 Σαν Αντόνιο Σπερς 1-1
Νιου Γιορκ Νικς 3-1 Ντιτρόιτ Πίστονς 4-0
Φιλαντέλφια 76ερς 1-0 Κλίβελαντ Καβαλίερς 2-0
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 2-0 Νιου Όρλεανς Πέλικανς 2-0
Ορλάντο Μάτζικ 2-1 Μαϊάμι Χιτ 1-1
Τορόντο Ράπτορς 3-1 Μπρούκλιν Νετς 2-0
Μπόστον Σέλτικς 2-1 Ατλάντα Χοκς 2-0
Σακραμέντο Κινγκς 2-0 Γιούτα Τζαζ 1-1
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 1-1 Χιούστον Ρόκετς 1-0
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 1-1 Ουάσινγκτον Γουίζαρντς 2-1
Λ.Α. Κλίπερς 0-1 Ντάλας Μάβερικς 2-0
Ντένβερ Νάγκετς 2-0 Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0-1
Μέμφις Γκρίζλις 1-1 Λος Άντζελες Λέικερς 1-0
Σικάγο Μπουλς 4-0

* Με έντονα μαυρισμένο χρώμα οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Μπακς.

Photo credits: AP Photo/Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ