NBA

Οι Γκρίζλις σταμάτησαν τους Ρόκετς του διαστημικού Χάρντεν

Οι Γκρίζλις σταμάτησαν τους Ρόκετς του διαστημικού Χάρντεν
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Τρομεροί οι Γκρίζλις, επιβλήθηκαν έπειτα από θρίλερ με 126-125 στην παράταση των Ρόκετς του απίστευτου Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος σταμάτησε στους 57 πόντους!

Οι Γκρίζλις συνεχίζουν να αψηφούν την φιλοσοφία του... tanking που έχουν επιλέξει, σημειώνοντας στο μεσοδιάστημα τρελές νίκες. Η τελευταία εξ αυτών ήρθε κόντρα στους Ρόκετς του απίστευτου Τζέιμς Χάρντεν (57 πόντοι), του οποίους οι Γκρίζλις νίκησαν με 126-125 στην παράταση χάρη σε 1/2 βολές του Γιόνας Βαλαντσιούνας στο τέλος.

Οι Γκρίζλις έκαναν πολλές φορές προσπάθεια για... χαρακίρι αλλά δεν το πλήρωσαν. Αρχικά ξέφυγαν με 44-25 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και 63-53 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 97-78. Αντί ωστόσο να "τελειώσουν" το παιχνίδι, είδαν τους Ρόκετς να φέρνουν τα πάνω-κάτω.

Με ηγέτη τον Χάρντεν το Χιούστον ανέτρεψε τα δεδομένα στην τέταρτη περίοδο, με τον "Μούσια" να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση με 3/3 βολές στο τέλος. Στο έξτρα πεντάλεπτο, δε, οι Γκρίζλις φάνηκε πάλι να καθαρίζουν το παιχνίδι ήταν προηγήθηκαν με 125-120 με 29 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα ωστόσο δέχθηκαν αρχικά τρίποντο από τον Χάρντεν και ακολούθως ο Ντελόν Ράιτ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Χάρντεν να σκοράρει αμέσως με λέι-απ για το 125-125!

Ακόμα κι έτσι, πάντως, το Μέμφις είχε την τελευταία επίθεση, αλλά όχι χωρίς δράματα. Κάπως έτσι, ο Μάικ Κόνλεϊ είδε το σουτ του να κόβεται από τον Πι Τζέι Τάκερ, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Βαλαντσιούνας και πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ από τον Κλιντ Καπέλα με 1 δέκατο του δευτερολέπτου να μένει για το τέλος και με 1/2 βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Για τους Ρόκετς, ο Χάρντεν είχε 57 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Κρις Πολ 18 πόντους και ο Καπέλα 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ: Καμπόκλο 15 (7 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 8, Βαλαντσιούνας 33 (15 ριμπάουντ), Κόνλεϊ 35 (8 ασίστ), Ράιτ 9, Πάρσονς 11, Νοά 9 (8 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 6.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ: Τάκερ 9 (8 ριμπάουντ), Καπέλα 14 (10 ριμπάουντ), Πολ 18 (7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Χάρντεν 57 (7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Σάμπερτ 4, Χάουζ 9, Νένε, Ρίβερς 5, Γκριν 9

Δείτε εδώ την κατάταξη σε όλους τους ομίλους του ΝΒΑ

AP Photo/Brandon Dill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ