NBA

Οι εξωφρενικές μετρήσεις του Τάκο Φολ που διέλυσε κάθε ρεκόρ

Central Florida's Tacko Fall pulls down the rebound during the second half of an NCAA college basketball game against Temple, Saturday, March 9, 2019, in Philadelphia. Temple won 67-62. (AP Photo/Chris Szagola)
Central Florida's Tacko Fall pulls down the rebound during the second half of an NCAA college basketball game against Temple, Saturday, March 9, 2019, in Philadelphia. Temple won 67-62. (AP Photo/Chris Szagola) AP

Αριθμοί που κυριολεκτικά τρομάζουν προέκυψαν από τις μετρήσεις του Τάκο Φολ στο NBA Draft Combine. Και όμως, οι εκτιμήσεις τον στέλνουν χαμηλά στον δεύτερο γύρο του Draft 2019 (VIDEOS)

Στα 23 του χρόνια, ο Τάκο Φολ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο NCAA. Έπαιξε από το 2015 μέχρι φέτος στο UCF, δεν έκανε ακριβώς θραύση, ωστόσο το μέγεθός του είναι υπερβολικά εντυπωσιακό για να προσελκύσει τουλάχιστον τα βλέμματα των ομάδων του ΝΒΑ.

Ο νεαρός αθλητής από την Σενεγάλη ελπίζει ότι κάποιος οργανισμός του ΝΒΑ θα του δώσει την ευκαιρία στο Draft 2019 να γίνει επαγγελματίας και προς το παρόν δουλεύει σκληρά για να κερδίσει πόντους στην εκτίμηση των Αμερικανών που γνωρίζουν φυσικά τι μπορεί να κάνει.

Ο Φολ πήρε μέρος στο NBA Draft Combine και οι μετρήσεις του ήταν εξωπραγματικές. Σύμφωνα με το Draft Express που έχει αρχείο από την δεκαετία του '80, ο Φολ είναι ο πιο ψηλός μπασκετμπολίστας που έχει μετρηθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ενώ έχει και το μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών στην ιστορία.

Αναλυτικά, ο Φολ έχει ύψος 231.14 εκατοστά, φτάνει τα 312.42 εκατοστά με τα χέρια στην ανάταση (φτάνει δηλαδή ψηλότερα από τη στεφάνη), ενώ το άνοιγμα των χεριών του ξεπερνά τα 250 εκατοστά! Και οι τρεις επιδόσεις συνιστούν ρεκόρ σύμφωνα με την τράπεζα δεδομένων του Draft Express.

Ύψος 2μ.31 είχαν επίσης ο Γκεόργκε Μουρεσάν και ο Μανούτ Μπολ, οι μέχρι και σήμερα ψηλότεροι στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ ο Σον Μπράντλεϊ με τα 229 εκατοστά του είναι στην τρίτη θέση.



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ