ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε προβλέψει το μέλλον του Αντετοκούνμπο από τα χρόνια του... Φιλαθλητικού!

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε προβλέψει το μέλλον του Αντετοκούνμπο από τα χρόνια του... Φιλαθλητικού!
AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Ντρέιμοντ Γκριν μίλησε στο Athletic για την εποχή που έβλεπε videos του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε προπονήσεις του Φιλαθλητικού και προέβλεπε ότι θα γινόταν η "κλοπή" του Draft!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό της Αμερικής και στους περισσότερους παίκτες του ΝΒΑ πριν από την επιλογή του στο Draft. Ο Ντρέιμοντ Γκριν, πάντως, δεν συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία. Όπως αποκάλυψε στο Athletic, ο Ολ-Σταρ των Γουόριορς είχε παρακολουθήσει σε videos τον Αντετοκούνμπο από προπονήσεις του στον Φιλαθλητικό και είχε προβλέψει από τότε ότι θα γινόταν σταρ στο ΝΒΑ.

Μάρτυράς του... ο Τζο Ντούμαρς, ο οποίος ήταν εκείνη την περίοδο πρόεδρος των Ντιτρόιτ Πίστονς και σύμφωνα με τον Γκριν, ήταν ένας από τους παράγοντες που είχαν εξετάσει την περίπτωση του Αντετοκούνμπο. Ένα από τα videos που είχε στα χέρια του, μάλιστα, το είχε παρακολουθήσει παρέα με τον πάουερ φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

" Ακόμα θυμάμαι εκείνα τα videos του Γιάννη που έβλεπα με τον Τζο Ντι. Αυτός ο τύπος έπαιζε σε ένα τόσο μικρό γυμναστήριο, που δεν είχε καν χώρο για τον κόσμο να κάτσει και να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Ο τοίχος ήταν δίπλα στο γήπεδο. Μου φαινόταν τρελό. Θυμάμαι να βλέπω το video και κάποια από τα πράγματα που έκανε ο μικρός ήταν απίστευτα. Ήταν πολύ άγουρος ακόμα, αλλά έτσι όπως κάλυπτε τον χώρο, καθόμασταν και σκεφτόμασταν ότι μπορεί να γίνει πραγματικά καλός", είπε στο Athletic ο Γκριν.

" Φυσικά, ο καλύτερος φίλος του Τζο Ντούμαρς, ο Τζον Χάμοντ, τον επέλεξε στο Draft", πρόσθεσε ο Γκριν, που όταν ρωτήθηκε εάν πίστευε τότε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα εξελισσόταν σε "κλοπή" στο Νο. 15 του Draft, αποκρίθηκε: " Ναι, επειδή θυμόμουν να βλέπω εκείνα τα videos".

Photo credits: AP Photo/Ben Margot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ