NBA

Ο Ντόντσιτς στην ίδια πρόταση με τον Μάτζικ Τζόνσον

Ο Ντόντσιτς στην ίδια πρόταση με τον Μάτζικ Τζόνσον
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε το 7ο φετινό του triple-double στην ήττα των Μάβερικς, καταφέρνοντας να μπει στην ίδια πρόταση με τον Μάτζικ Τζόνσον.

Ο Λούκα Ντοντσιτς συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Στην ήττα των Μάβερικς με 121-125 από τους Κινγκς ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ, καταφέρνοντας έτσι να μπει στην ίδια πρόταση με τον Μάτζικ Τζονσον!

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή αυτό ήταν το 7ο φετινό triple-double του Ντόντσιτς. Κατά σύμπτωση, τόσα είχε κάνει και ο Μάτζικ Τζόνσον στην ρούκι χρονιά του (1979/80), δείχνοντας τότε τον δρόμο για όσα θα ακολουθούσαν.

Για την ιστορία, το ρεκόρ με τα περισσότερα triple-double σε ρούκι σεζόν είναι... 26 και το είχε σημειώσει ο Όσκαρ Ρόμπερτσον την σεζόν 1960/61, με την δεύτερη καλύτερη επίδοση να ανήκει από πέρυσι (2017/18) στον Μπεν Σίμονς με 12.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντόντσιτς είναι μεταξύ άλλων ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε triple-double μετά τον Μαρκέλ Φουλτζ, αλλά και ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει σημειώσει triple-double έχοντας σκοράρει 30 πόντους, αφού είχε 35 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην ήττα από τους Ράπτορς με 120-123 στις 28 Ιανουαρίου .

Την φετινή σεζόν ο Ντόντσιτς έχει 21.1 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ μέσο όρο σε 32.2 λεπτά συμμετοχής.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ντόντσιτς από το παιχνίδι με τους Κινγκς:

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ