NBA

Ο Ντόντσιτς είναι ο νέος triple double master

Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) celebrates his assist for a basket against the Charlotte Hornets in the first half of an NBA basketball game in Dallas, Wednesday, Feb. 6, 2019. (AP Photo/Tony Gutierrez)
Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) celebrates his assist for a basket against the Charlotte Hornets in the first half of an NBA basketball game in Dallas, Wednesday, Feb. 6, 2019. (AP Photo/Tony Gutierrez) AP

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε το τρίτο του triple double μέσα σε 16 ημέρες και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία, στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Πού θα σταματήσει ο Λούκα Ντόντσιτς; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί. Άλλωστε βρίσκεται ακόμα στην αρχή της καριέρας του στο ΝΒΑ, με τους Μάβερικς να νιώθουν ήδη δικαιωμένοι για την απόφασή τους να τον αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής από τους Χοκς αμέσως μετά το ντραφτ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/2), ο Σλοβένος σούπερσταρ πέτυχε το τρίτο triple double της καριέρας του, στη νίκη των Μάβερικς επί των Χόρνετς με 99-93. Ο 20χρονος γκαρντ έγινε ο νεότερος μπασκετμπολίστας ο οποίος πετυχαίνει κάτι τέτοιο, με το επίτευγμά του μάλιστα να έχει σημειωθεί τις τελευταίες 16 ημέρες, στα 6 τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Η φόρμα του Ντόντσιτς είναι εκπληκτική τον τελευταίο καιρό και οι αριθμοί του... τρομάζουν. Στους 6 τελευταίους αγώνες που έχει λάβει μέρος μετράει κατά μέσο όρο 25,5 πόντους, 9,5 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ, αποδεικνύοντας ξανά ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ.

Κόντρα στους Χόρνετς, ο Ντόντσιτς δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος με 5/20 σουτ (3/10 δίποντα, 2/10 τρίποντα), αλλά κατάφερε να φτάσει τους 19 πόντους πηγαίνοντας αρκετές φορές στη γραμμή των βολών. Παράλληλα μοίρασε 11 ασίστ στους συμπαίκτες του και "κατέβασε" δέκα ριμπάουντ.

Τη φετινή σεζόν ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είναι εκείνος ο οποίος έχει πετύχει τα περισσότερα triple double με 20, ακολουθεί ο Νίκολα Γιόκιτς με 10, ο Μπεν Σίμονς των Σίξερς έχει 8, ο Τζέιμς Χάρντεν 6, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο με 4. Ακριβώς πίσω του βρίσκεται πλέον ο Σλοβένος γκαρντ των Μάβερικς, παρέα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Όσον αφορά τα συνολικά triple double στην ιστορία, ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον έχει κάνει 181, ενώ δεύτερος είναι ο Μάτζικ Τζόνσον με 138. Στην τρίτη θέση βρίσκονται χέρι-χέρι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με τον Τζέισον Κιντ έχοντας από 107, ενώ ακολουθεί ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με 78 και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 74.

Απ' όλους αυτούς ο Ντόντσιτς βρίσκεται πολύ μακριά, όμως διανύει την παρθενική του σεζόν στο ΝΒΑ κι αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό θα δικαιώσει όσους ήδη τον θεωρούν τον νέο triple double master.

Δείτε το video με την πληθωρική εμφάνιση του Ντόντσιτς:

Photocredits: AP/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ