ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπρουκ Λόπεζ έκανε αρνητικό ρεκόρ ΝΒΑ με 0/12 τρίποντα!

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, left, heads to the bench with center Brook Lopez in the first half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets Sunday, Nov. 11, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Μπρουκ Λόπεζ έγραψε ιστορία από την... ανάποδη στο Μιλγουόκι, με τα 0/12 τρίποντα που είχε κόντρα στους Σανς. Διαβάστε τι είπαν οι Μπακς μετά την ήττα.

Ο Στέφεν Κάρι, ο Αντουάν Γουόκερ, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Τρέι Μπερκ και ο Τζον Σταρκς μπορούν πλέον να... κοιμούνται ήσυχοι. Το αρνητικό ρεκόρ του ΝΒΑ για τα περισσότερα άστοχα τρίποντα χωρίς ούτε ένα εύστοχο, ανήκει από σήμερα στον Μπρουκ Λόπεζ! Ο σέντερ των Μπακς έχασε και τα 12 τρίποντα που επιχείρησε στον αγώνα με τους Σανς , σπάζοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ (0/11) που μέχρι πρότινος μοιράζονταν οι πέντε προαναφερόμενοι παίκτες.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε αρχικά στον Τζον Σταρκς από τον 7ο τελικό του 1994 και το ισοφάρισαν τα επόμενα 24 χρόνια κατά σειρά ο Αντουάν Γουόκερ (2001), ο Τρέι Μπερκ (2015), ο Στέφεν Κάρι (2017) και ο Τζέιμς Χάρντεν (2018). Μάλλον λίγοι πάντως θα περίμεναν ότι αυτός που θα το έσπαγε κάποια μέρα, θα έπαιζε στη θέση "5" και θα είχε ύψος 2,13μ...

" Αποτελεί έκπληξη, επειδή είναι σπουδαίος σουτέρ. Ωστόσο και αυτό είναι μέρος του αθλήματος, μέρος του να είσαι σουτέρ. Μερικές φορές δεν είναι η μέρα σου", σχολίασε ο Μάικ Μπούντενχολζερ αναφερόμενος στην ιστορικά κακή βραδιά του Μπρουκ Λόπεζ. " Νομίζω ότι ένα από τα θετικά της βραδιάς είναι ότι συνέχισε να σουτάρει. Οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται απόλυτα και χρειάζεται πολλή αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις να σουτάρεις. Είμαι υπερήφανος για αυτό το λόγο", πρόσθεσε ο προπονητής των Μπακς.

Το γράφημα με τα σουτ του Μπρουκ Λόπεζ κόντρα στους Σανς:

Ο Μπρουκ Λόπεζ έκανε αρνητικό ρεκόρ ΝΒΑ με 0/12 τρίποντα!

Ο Λόπεζ σουτάρει φέτος σχεδόν επτά τρίποντα ανά αγώνα και βάζει 2,8 κατά μέσο όρο, αριθμός που αποτελεί φυσικά ρεκόρ για σέντερ. Στα πρώτα οκτώ χρόνια της καριέρας του ο 30χρονος σέντερ είχε συνολικά 3/31 τρίποντα στο ΝΒΑ και την τρέχουσα σεζόν έχει 48/128 σε 18 αγώνες! Πριν από δύο εβδομάδες είχε πετύχει μάλιστα 14 τρίποντα σε διαδοχικά παιχνίδια.

ΓΙΑΝΝΗΣ: "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ..."

Όσον αφορά την απρόσμενη ήττα από τους Σανς, δύο ημέρες μάλιστα μετά το επιβλητικό 143-100 επί των Μπλέιζερς, οι Μπακς δεν πανικοβάλλονται. " Με ομάδες που παίζουν σαν να μην έχουν κάτι να χάσουν, πρέπει να βγαίνουμε στο γήπεδο με μεγαλύτερη ενέργεια. Εάν τους δώσεις την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, θα το κάνουν. Δεν το κάναμε αυτό και όταν παίζεις με ένα παιχνίδι, θα σε σκοτώσει", σχολίασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο .

" Είμαστε πάντως ομάδα που ξέρει να κερδίζει αγώνες. Θα κάναμε την ζωή μας πολύ ευκολότερη εάν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι αλλά σήμερα παίξαμε επιπόλαια. Δεν κάναμε την δουλειά μας και ελπίζω να την κάνουμε αύριο", πρόσθεσε ο Έλληνας φόργουορντ αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι με τους Σπερς στο Fiserv Forum, όπου οι Μπακς κλείνουν ένα homestand έξι αγώνων.

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ