NBA

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δεν ξέρει τι θα του φέρει η επόμενη μέρα

Sacramento Kings guard Bogdan Bogdanovic (8) in the first half during an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Wednesday, Oct. 23, 2019, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri)
Sacramento Kings guard Bogdan Bogdanovic (8) in the first half during an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Wednesday, Oct. 23, 2019, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri) AP

Δεν χωράει στα μακροπρόθεσμα πλάνα των Κινγκς ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και οι παράγοντες της ομάδας του Σακραμέντο λέγεται πως ψάχνουν ήδη τρόπο για να τον ανταλλάξουν πριν τον χάσουν για το τίποτα.

Στα 27 του χρόνια, είναι ένας βετεράνος του αθλήματος. Έπαιξε πέντε σεζόν στη EuroLeague με την Παρτίζαν και τη Φενέρμπαχτσε, μπήκε φέτος στην τρίτη του χρονιά στο ΝΒΑ, ωστόσο ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δεν αισθάνεται και πολύ άνετα στο Σακραμέντο. Μπορεί να εργάζεται σε έναν οργανισμό που διοικεί ο Βλάντε Ντίβατς με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς στο πλευρό του, ξέρει όμως ότι το μέλλον του στο άθλημα βρίσκεται μακριά από τους Κινγκς που έδεσαν με νέα συμβόλαια τους Μπάντι Χιλντ - Χάρισον Μπαρνς κι ακολούθησαν μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προερχόμενος από μια πολύ καλή χρονιά στην οποία είχε τον ρόλο του έκτου παίκτη μαζί με 14.1 πόντους από 46.2% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 82.7% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά αγώνα, προερχόμενος από σπουδαίο τουρνουά με την Εθνική Σερβίας στην Κίνα, ο Μπογκντάνοβιτς νιώθει πως δεν μπορεί να κάθεται άλλο στον πάγκο. Γι' αυτό και φρόντισε να το δείξει στους Κινγκς . Δεν πήρε την επέκταση των 51 εκατομμυρίων δολαρίων που του προσφέρθηκε, θα είναι το καλοκαίρι του 2020 free agent και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με όποιον ενδιαφερθεί για εκείνον, με την ομάδα του Σακραμέντο να γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα έχει τύχη.

Η λογική λέει πως στην αδύναμη Free Agency 2020 ο Μπογκντάνοβιτς θα βρει το συμβόλαιο που έχει στο μυαλό του και θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 και τα 18, ίσως φτάσει και στα 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ένα τέτοιο ποσό οι Κινγκς απλά θα το προσπεράσουν καθώς το 2021 θα πρέπει να προσφέρουν πρόωρη επέκταση στον Ντι' Άαρον Φοξ και το 2020 στον Μάρβιν Μπάγκλι. Θα πρέπει να διατηρήσουν μια ευελιξία κι ο Σέρβος περιφερειακός δεν θα χωράει στα μακροπρόθεσμα πλάνα τους.

Φαίνεται πάντως ότι είναι πολύ πιθανό ο Μπογκντάνοβιτς να αλλάξει από φέτος πόλη και ομάδα, καθώς οι Κινγκς θα αναζητήσουν μια καλή ανταλλαγή που θα τους δώσει είτε έναν νεαρό παίκτη, είτε ένα draft pick ώστε να μην χάσουν τον Σέρβο για το απόλυτο τίποτα σε μερικούς μήνες από τώρα. Ο Βλάντε Ντίβατς έχει άψογη σχέση με τον 27χρονο σκόρερ, δεν πρόκειται να του κλείσει τον δρόμο σε περίπτωση που προκύψει ένας ρόλος βασικού σε κάποιον άλλο οργανισμό και όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς την Trade Deadline της 6ης Φεβρουαρίου 2020, τόσο περισσότερο θα ακούγεται το όνομα του Μπογκντάνοβιτς που δεν μπήκε καλά στη σεζόν (είχε 0/3 δίποντα και 1/7 τρίποντα απέναντι στους Φοίνιξ Σανς).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ