NBA

Ο Μέτα Γουόρλντ Πις άλλαξε πάλι το όνομά του

Ο Μέτα Γουόρλντ Πις άλλαξε πάλι το όνομά του
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Μέτα Γουορλντ Πις, παλαιότερα γνωστός ως Ρον Αρτέστ, άλλαξε πάλι το όνομά του, αφού το προηγούμενο του φαινόταν χαζό!

Ηταν 2011 όταν ο Ρον Αρτέστ ανακοίνωσε στον κόσμο ότι άλλαξε το όνομά του σε Μέτα Γουόρλντ Πις (Metta World Peace) που μεταφράζεται σε "Αγάπη, Καλοσύνη, Παγκόσμια Ειρήνη". Εννέα χρόνια αργότερα, έχει πλέον ένα νέο όνομα!

Ο άλλοτε ΝΒΑερ παραχώρησε συνέντευξη, όπου δήλωσε πως πλέον το όνομά του είναι Μέτα Φορντ-Αρτέστ, αφού πήρε μεν πίσω το επίθετό του, αλλά πρόσθεσε σε αυτό το επίθετο της συζύγου του!

Ο Φορντ-Αρτέστ λοιπόν αναφέρθηκε μάλιστα και στην ιστορία αλλαγής του ονόματός του (την πρώτη φορά), αλλά και πότε κατάλαβε ότι έκανε λάθος: " Στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στο ΝΒΑ με το όνομα 'Γουόρλντ Πις' σκεφτόμουν ότι αυτό ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που έκανα ποτέ.

Ετοιμαζόμουν να περάσω από τον πάγκο και ακούστηκε στα μεγάφωνα "Μέτα Γουόρλντ Πις!". Θυμάμαι ότι δεν ήθελα να βγάλω την φόρμα μου. Ήταν ντροπιαστικό. Ήθελα να το αλλάξω, αλλά μετά το συνήθισα, ενώ το συνήθισε και ο κόσμος".

Στην συνέχεια ο άλλοτε παίκτης των Λέικερς αποκάλυψε και το νέο του όνομα: " Αυτή τη στιγμή, είναι λίγο αστείο, αλλά παντρεύτηκα και πλέον το όνομά μου είναι Μέτα Φορντ-Αρτέστ. Πήρα το επίθετο της γυναίκας μου και το πρόσθεσα".

O Φορντ-Αρτέστ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1999 έως το 2017 με εξαίρεση την σεζόν 2014/15 που την πέρασε σε Κίνα και Ιταλία. Σε αυτό το διάστημα φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, των Πέισερς, των Κινγκς, των Ρόκετς, των Λέικερς και των Νικς, έχοντας 13.2 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 31.7 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας σε 991 αγώνες, ενώ το 2004 αναδείχθηκε "Αμυντικός της χρονιάς" στο ΝΒΑ κααι αγωνιστηκε στο μοναδικό του All Star Game.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ