NBA

Ο Μάρκους Σμαρτ εξήγησε πόσο δύσκολο είναι να μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo and Boston Celtics' Marcus Smart go after a loose ball during the first half of Game 5 of a second round NBA basketball playoff series Wednesday, May 8, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo and Boston Celtics' Marcus Smart go after a loose ball during the first half of Game 5 of a second round NBA basketball playoff series Wednesday, May 8, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) AP

Σε ένα απολαυστικό κείμενο στο Players' Tribune, ο Μάρκους Σμαρτ, ο κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός στο ΝΒΑ, επέλεξε τους έξι δυσκολότερους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει στη Λίγκα.

Είναι ένας από τους πιο σκλητράχηλους αμυντικούς στο ΝΒΑ. Είναι ο απόλυτος μαχητής των Σέλτικς, ένας κέρβερος πραγματικός, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στην ομάδα της Βοστώνης. Ο Μάρκους Σμαρτ γράφει τη δική του ιστορία με τρόπο που ελάχιστοι αθλητές μπορούν, θεωρεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός περιφερειακός αμυντικός μπροστά από παίκτες όπως ο Πάτρικ Μπέβερλι κι ο Πολ Τζορτζ, απολαμβάνει αυτόν τον ρόλο και έγραψε στο Players' Tribune για τους έξι πιο δύσκολους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Σμαρτ επέλεξε τον Κουάι Λέοναρντ και τον Πολ Τζορτζ των Λος Άντζελες Κλίπερς, τον Καϊρί Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς, τον Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τον Άντονι Ντέιβις των Λος Άντζελες Λέικερς και φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, τον παίκτη που συναντά συχνά στην Ανατολική Περιφέρεια, τον παίκτη με τον οποίο έχει ανοίξει μια... βεντέτα στα playoffs που φαίνεται πως θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.

" Τους έχεις όλους, έχεις και τον Γιάννη. Τον Greek Freak. Έναν 7-footer με ικανότητες γκαρντ. Όμως αυτός είναι διαφορετικός. Είναι εξωπραγματικός. Μπορεί να χειριστεί τη μπάλα σαν γκαρντ, όπως και ο Ντέιβις, όμως με το άνοιγμα των χεριών του, με τον τρόπο που μιλάει στη μπάλα, είναι ξεχωριστός. Είναι αστείο το πόσο μακρύς και αθλητικός είναι.

Οι περισσότεροι χρειάζονται τέσσερα ή πέντε βήματα για να πάνε από το τρίποντο στο καλάθι, εκείνος χρειάζεται μόνο τρία. Μπορεί να πηδήξει στο Θεό, είναι πολύ δυνατός στις επαφές, δεν μπορείς να τον κερδίσεις σε μάχη σώμα με σώμα. Μπορώ να συνεχίζω όλη μέρα. Δεν τον λένε Greek Freak τυχαία, είναι κυριολεκτικά ένα τέρας της φύσης. Δεν έχω δει ποτέ παίκτη με αυτόν τον συνδυασμό μεγέθους και ικανότητας.

Ο προπονητής μας λατρεύει τα analytics, λέει συνεχώς ότι οι ψηλοί δεν αισθάνονται άνετα όταν τους μαρκάρουν κοντοί και τους ενοχλούν. Νιώθουν άβολα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις με τον Γιάννη, είναι να μείνεις πάνω του και να τον αναγκάσεις να σουτάρει, πρέπει να τον κάνεις να θέλει να σε κερδίσει από την περιφέρεια. Πρέπει να τον οδηγήσεις στην αδυναμία του. Στο τέλος της μέρας, θα κάνει αυτό που θέλει. Είναι υπερβολικά ταλαντούχος για να μην τα καταφέρει.

Η δουλειά μου είναι να περιορίσω τη ζημιά και να τον δυσκολέσω όσο το δυνατόν περισσότερο" αναφέρει ο Σμαρτ στο απολαυστικό κείμενό του.

Διαβάστε το ολόκληρο εδώ .

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ