ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "καθάρισε" τους Πίστονς σε αγώνα-θρίλερ

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) celebrates a basket with Sterling Brown (23) in the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons in Detroit, Monday, Dec. 17, 2018. (AP Photo/Paul Sancya)
AP Photo/Paul Sancya AP PHOTO/PAUL SANCYA

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να... βάζει στα καλάθια τους Πίστονς, οι Μπακς κέρδισαν έπειτα από τρομερό παιχνίδι με 107-104 μέσα στο Ντιτρόιτ. Μοιραίος ο Γκρίφιν στο τέλος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.. αγριέψε! Ο "Greek Freak" δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του κόντρα στο Ντιτρόιτ, οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη με 107-104, βελτιώνοντας το ρεκόρ των "Ελαφιών" στο 20-9. Οι Πίστονς είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο Μπλέικ Γκρίφιν αστόχησε σε δύο τρίποντα στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ο Γιάννης ήταν για ακόμα ένα βράδυ ασταμάτητος. Με το Ντιτρόιτ να μην έχει - στην κυριολεξία - παίκτη στα "κυβικά" του, ο σταρ των Μπακς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 32 πόντους με 15/18 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα (αλλά και 6 λάθη) σε 31 λεπτά συμμετοχής, σε μία ακόμα ισοπεδωτική εμφάνιση.

Ο Κρις Μίντλετον με 22 πόντους και ο Έρικ Μπλέντσο με 17 πόντους ακολούθησαν σε απόδοση τον Γιάννη, με τον Τόνι Σνελ να προσθέτει 12 πόντους.

Για τους Πίστονς, ο Ρέτζι Μπούλοκ είχε 24 πόντους και ο Στάνλεϊ Τζόνσον 20 πόντους, ενώ ο Γκρίφιν είχε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 10 λάθη (!), με τον Αντρέ Ντράμοντ να μένει στους 10 πόντους με 4/12 σουτ και 14 ριμπάουντ.

ΑΠΟ ΤΟ +14 ΣΤΟ... ΘΡΙΛΕΡ

Έπειτα από μία αναγνωριστική πρώτη περίοδο οι Μπακς ξέσπασαν στο δεύτερο δωδεκάλεπτο του αγώνα. Με τον Γιάννη σε ρόλο οδηγού, το Μιλγουόκι επέβαλλε τον ρυθμό του και κατάφερε τελικά να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 55-43. Το Ντιτρόιτ πάντως δεν θα έμενε έτσι.

Στην τρίτη περίοδο οι Πίστονς είδαν τους Μπακς να ξεφεύγουν με 81-67 αλλά δεν επηρεάστηκαν. Τουναντίον, με ένα σερί 10-0 μείωσαν σε 81-77 στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ πέρασαν μπροστά και με 89-86 στο ξεκίνημα της τέταρτης. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τους Μπακς να καταφέρνουν σταδιακά να πάρουν το πάνω χέρι και να ξεφύγουν με 107-100. Οι Πίστονς όμως αντέδρασαν ξανά και μείωσαν σε 107-104, για να φτάσουμε στο τρομερό φινάλε του αγώνα και τον Γκρίφιν να αστοχεί σε δύο τρίποντα, για να πάρει το Μιλγουόκι τη νίκη.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "καθάρισε" τους Πίστονς σε αγώνα-θρίλερ


AP Photo/Paul Sancya

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ