NBA

ΝΒΑ: Όλα τα δεδομένα για την επιστροφή στις προπονήσεις

ΝΒΑ: Όλα τα δεδομένα για την επιστροφή στις προπονήσεις
AP Photo/Eric Christian Smith AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Δεν εκκινούν από την ίδια αφετηρία όλες οι ομάδες του ΝΒΑ, γεγονός που περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η αγωνιώδης προσπάθεια για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ συνεχίζεται. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και η όλη κατάσταση μοιάζει με γόρδιο δεσμό. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, για να φτάσουν οι παίκτες σε μια καλή φυσική κατάσταση ώστε να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα παρκέ σε επίσημα παιχνίδια, θα πρέπει πρωτίστως να έχει προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Είναι όμως τα δεδομένα και για τις 30 ομάδες ακριβώς τα ίδια. Η απάντηση είναι όχι.

Απολύτως λογικό αυτό αν λάβουμε υπόψη πως σε κάθε πολιτεία οι αποφάσεις του κάθε Κυβερνήτη διαφέρουν, καθώς η πανδημία εξελίσσεται τελείως διαφορετικά από μέρος σε μέρος. Για παράδειγμα στη Γιούτα την επόμενη εβδομάδα οι παίκτες της Τζαζ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις προπονητικές εγκαταστάσεις, έστω με τους σχετικούς περιορισμούς, στο Λος Άντζελες, για τους Λέικερς και τους Κλίπερς, ο… φωτεινός σηματοδότης παραμένει κολλημένος στο κόκκινο.

Αυτή τη στιγμή μόνο 14 ομάδες της Λίγκας θα μπορούν την επόμενη Παρασκευή (8/5) να ξεκινήσουν δειλά-δειλά τις προπονήσεις. Ο λόγος για τους Σανς, Νάγκετς, Χοκς, Μάτζικ, Πέισερς, Τίμπεργουλφς, Χόρνετς, Καβαλίερς, Θάντερ, Γκρίζλις, Ρόκετς, Μάβερικς, Σπερς και Τζαζ.

Οι υπόλοιπες 16 (Κλίπερς, Λέικερς, Ουόριορς, Κινγκς, Μπακς, Ράπτορς, Σέλτικς, Χιτ, Σίξερς, Πίστονς, Μπουλς, Νετς, Νικς, Πέλικανς, Ουίζαρντς και Μπλέιζερς) δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν μέχρι νεωτέρας. Θα μπορούσε, δηλαδή, να ισχυριστεί κανείς πως οι ομάδες που θα ξεκινήσουν πρώτες τις προπονήσεις θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καθαρά θεωρητική συζήτηση.

Το ΝΒΑ φυσικά έχει ήδη διαπιστώσει το πρόβλημα και εξετάζει διάφορα σενάρια ώστε να βρεθεί μια λύση. Υπάρχει για παράδειγμα η σκέψη να επικοινωνήσει ξεχωριστά με τον κάθε έναν Κυβερνήτη στις πολιτείες όπου οι απαγορεύσεις θα παραμείνουν σε ισχύ, ώστε να δοθεί μια εξαίρεση για τις ομάδες. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι τα επαγγελματικά αθλήματα πρέπει το συντομότερο δυνατό να επαναρχίσουν.Και οι ομάδες ωστόσο δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Εκπρόσωποι των Κλίπερς, Λέικερς, Κινγκς και Ουόριορς που ανήκουν στην Καλιφόρνια έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Κυβερνήτη, Γκέιβιν Νιούσομ, ευελπιστώντας ότι θα κάνει ορισμένες παραχωρήσεις. Οι Καβαλίερς προχώρησαν σε μια ανάλογη κίνηση και ήδη ο Κυβερνήτης, Μάικ ΝτεΓουάιν, τους επέτρεψε να ανοίξουν κάποιες από εγκαταστάσεις τους (π. χ. αίθουσες με βάρη), όχι όμως ακόμα τα γήπεδα των προπονήσεων.

«Ο χρόνος περνάει και είναι μεγάλο ζήτημα σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι παίκτες όταν επιστρέψουν στις προπονήσεις» σχολίασε ο τεχνικός των Καβαλίερς, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στους κανόνες που θα πρέπει όλοι να ακολουθούν: « Σκεφτείτε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προπονούνται όλοι κάθε μέρα, καθώς πρέπει να κρατάμε μεγάλες αποστάσεις και να προπονούμαστε σε μικρά γκρουπ».

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ