NBA

ΝΒΑ: Φουλάρει τις μηχανές για τη συνέχεια της σεζόν σε δύο μέρη

NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome)
NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome) AP PHOTO/GERRY BROOME

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το ΝΒΑ, που αναμένεται να συνεχιστεί σε δύο τοποθεσίες από τα μέσα Ιουλίου, με τις ομάδες να χωρίζονται ανά περιφέρεια. Στις αρχές Ιουνίου οι ανακοινώσεις από τον Άνταμ Σίλβερ.

Είναι νωρίς για χαρές και πανηγύρια; Μάλλον, ειδικά από τη στιγμή που η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει στις ΗΠΑ και η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη. Σίγουρα όμως η επιστροφή του ΝΒΑ φαίνεται όλο και πιο πιθανή, καθώς ο Άνταμ Σίλβερ έχει σχεδιάσει το πλάνο του και -αν όλα εξελιχθούν όπως τα περιμένει- αναμένεται να το ανακοινώσει στις ομάδες μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τι περιλαμβάνει το πλάνο του Κομισάριου; Τη συγκέντρωση σε δύο μέρη της χώρας, αγώνες για την κανονική περίοδο που θα λειτουργήσουν ως προετοιμασία εν όψει των playoffs και μια τεραστίων διαστάσεων συντονισμένη προσπάθεια ώστε η σεζόν 2019/20 να ολοκληρωθεί στα παρκέ.

Η επιθυμία του Σίλβερ, τον οποίο υποστηρίζει το σύνολο της Λίγκας, είναι οι ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας να συγκεντρωθούν στη Disneyworld της Φλόριντα , ενώ εκείνες της Δυτικής Περιφέρειας να μετακομίσουν στο Λας Βέγκας το οποίο έχει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για αγώνες και προπονήσεις. Αυτό το πλάνο το επιβεβαίωσε και ο εκ των ιδιοκτητών των Μιλγουόκι Μπακς, Μαρκ Λάσρι, σε συνέντευξή του στο CNBC, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από δύο εβδομάδες ότι θα δούμε δράση. Πότε; Στο διάστημα μεταξύ 15-21 Ιουλίου, όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ.

Στόχος του Σίλβερ και των συνεργατών του είναι να δούμε κάποια παιχνίδια για την κανονική περίοδο για δύο λόγους. Αρχικά για να μην υπάρξει μεγάλη περικοπή στις αποδοχές των αθλητών από την ακύρωση πολλών αναμετρήσεων και εν συνεχεία για να προετοιμαστούν οι ομάδες που θα προχωρήσουν στα playoffs ώστε να μπουν σε αυτά με καλό (όσο είναι αυτό εφικτό) αγωνιστικό ρυθμό. Για παράδειγμα, οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν δώσει τα 65 από τα 82 παιχνίδια τους, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα από τη στιγμή που οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε δύο μέρη, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκουν.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ