NBA

Ντράγκιτς: "Δεν αλλάζω την απόφασή μου για την Σλοβενία"

Slovenia's Goran Dragic celebrates at the end of their Eurobasket European Basketball Championship semifinal match against Spain in Istanbul, Thursday, Sept. 14, 2017. Slovenia won 92-72. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Slovenia's Goran Dragic celebrates at the end of their Eurobasket European Basketball Championship semifinal match against Spain in Istanbul, Thursday, Sept. 14, 2017. Slovenia won 92-72. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα εδώ και δύο χρόνια, εξηγώντας πριν από μερικές ημέρες πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξαναφορέσει τη φανέλα της Σλοβενίας, ακόμη κι αν αυτή συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έχει ρίξει -για τα καλά- μαύρη πέτρα πίσω του, σε ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο 33χρονος γκαρντ έχει ανακοινώσει εδώ και δύο χρόνια το "αντίο" στην Σλοβενία, εν τούτοις στην πατρίδα του υπάρχει μια κρυφή ελπίδα ότι θα παίξει σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο εγγύς μέλλον.

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά πως τέτοιο θέμα δεν υπάρχει καν στο μυαλό του. " Το ταξίδι μου με την εθνική ομάδα έχει ολοκληρωθεί. Ακόμη κι αν παίρναμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έπαιζα. Πήραν εντελώς συνειδητά τη συγκεκριμένη απόφαση πριν από δύο χρόνια, δεν είμαι σε διαδικασία να αλλάξω απόφαση. Τώρα αφήνω άλλους να παίζουν, τους υποστηρίζω και τους χειροκροτώ" απάντησε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σλοβενία αυτές τις ημέρες, πριν ερωτηθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, από το οποίο απουσιάζει η χώρα του:

" Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ είναι το φαβορί στη διοργάνωση, παρά τις απουσίες που έχουν. Είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες σε αθλητικό επίπεδο. Έχουν στον πάγκο τον Γκρεγκ Πόποβιτς, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτός για το άθλημα".

AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ