NBA

Ντουέιν Γουέιντ: Η βραδιά της απόλυτης αποθέωσης

Ντουέιν Γουέιντ: Η βραδιά της απόλυτης αποθέωσης
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Στον τελευταίο αγώνα του στο Μαϊάμι, ο Ντουέιν Γουέιντ και οι Χιτ είπαν το "αντίο" που ήθελαν. Το συγκινητικό VIDEO, το μήνυμα του Ομπάμα, η πτώση από την πινακίδα και η αποθέωση.

Ο Ντουέιν Γουέιντ είπε το "αντίο" του στους φίλους των Χιτ όπως ήθελε. Το Μαϊάμι αποχαιρέτησε τον πιο εμβληματικό παίκτη στην ιστορία του όπως έπρεπε. Σε μία βραδιά-γιορτή, στον τελευταίο αγώνα του Γουέιντ στο Μαίάμι δεν έπεφτε καρφίτσα και η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών αποχαιρετά το μπάσκετ. Κι αν οι Χιτ έχουν ακόμα έναν αγώνα μπροστά τους, κόντρα στο Μπρούκλιν, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας κόντρα στους Σίξερς ( νίκη με 122-99 ) είχε τον χαρακτήρα επίλογου. Γιατί αυτό ήταν για τον Γουέιντ και τους Χιτ, τουλάχιστον στην σχέση παίκτη-ομάδας.

Το Μαϊάμι επιφύλασσε μία σπουδαία τελετή για τον Γουέιντ. Το VIDEO που παρουσιάστηκε πριν την έναρξη του αγώνα θα λύγιζε και τους πιο δυνατούς, αφού εμφανίστηκε μπροστά όλη η καριέρα του, με τους Σακίλ Ο'Νιλ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Έρικ Σπόλστρα, Πατ Ράιλι, Γκάμπριελ Γιούνιον (σύζυγός του), και τον μεγαλύτερο γιο του, Ζάιρ, να μιλάνε για αυτόν.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε το μήνυμα που είχε για αυτόν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πλέκοντας το εγκώμιο τόσο του παίκτη, όσο και του ανθρώπου Γουέιντ:

Σήμαινε τα πάντα για εμένα αυτό. Το να μπορέσω να έρθω εδώ, να με αγκαλιάσετε, να βρω το σπίτι μου, να ωριμάσω. Ελπίζω να είστε περήφανοι για αυτό που με βοηθήσατε να γίνω. Η πόλη σημαίνει πολλά για εμένα και θα είναι για πάντα το σπίτι μου".

Ο Γουέιντ θέλησε να κλείσει την ομιλία του με τον πανηγυρισμό που τον έκανε γνωστό, ανεβαίνοντας σε μία πινακίδα για να αποθεωθεί. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό... δεν πήγε και πολύ καλά, αφού έπεσε (!), για να πει με δόση αυτοσαρκασμού " αυτό ήταν τραγικό, ας δοκιμάσουμε πάλι"! Αφού ανέβηκε λοιπόν με την... δεύτερη προσπάθεια, είπε " σας αγαπώ"!

AP Photo/Brynn Anderson

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ