NBA

Λούγκεντζ Ντορτ: Ο νεαρότερος παίκτης με 30αρα σε Game 7

Λούγκεντζ Ντορτ: Ο νεαρότερος παίκτης με 30αρα σε Game 7
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Λούγκεντζ Ντορτ έγραψε ιστορία στην ήττα των Θάντερ από τους Ρόκετς, αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία που σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους σε Game 7.

Ο Λούγκεντζ Ντορτ φόρεσε το μανδύα του μοιραίου στο Game 7 των Θάντερ με τους Ρόκετς στην ήττα της Οκλαχόμα Σίτι με 102-104, αφού δέχθηκε τάπα από τον Τζέιμς Χάρντεν λίγο πριν το τέλος του αγώνα με το σκορ στο 102-103. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ήταν ο τελευταίος που έφταιγε για αυτή την ήττα.

Ο τρομερός ρούκι των Θάντερ, ο οποίος ξεκίνησε στην σεζόν χωρίς να επιλεγεί στο ΝΒΑ Draft και με two-way συμβόλαιο από την Οκλαχόμα Σίτι, είχε μέχρι εκείνο το σημείο την καλύτερη βραδιά της καριέρας του.

Ο Ντορτ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους με 10/21 σουτ (6/12 τρίποντα) και 4/6 βολές, σε μία ονειρεμένη εμφάνιση μέχρι την τάπα στο φινάλε. Έγραψε έτσι ιστορία, αφού σε ηλικία 21 ετών και 137 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους σε Game 7!

Για την ιστορία, το ρεκόρ πόντων από 21χρονο ή μικρότερο σε Game 7 στην ιστορία του ΝΒΑ ανήκε μέχρι πρόσφατα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος στις 21 Μαΐου 2006 ως παίκτης των Καβαλίερς είχε σημειώσει 27 πόντους στο Game 7 του δεύτερου γύρου κόντρα στους Πίστονς, στην ήττα της ομάδας του με 61-79.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Ντορτ από το παιχνίδι, αλλά και την τάπα που δέχθηκε στο τέλος:

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ