NBA

Λίλαρντ: "Καταλαβαίνω τους Ίρβινγκ και Χάουαρντ, αλλά έχει λογική να επιστρέψουμε"

Λίλαρντ: "Καταλαβαίνω τους Ίρβινγκ και Χάουαρντ, αλλά έχει λογική να επιστρέψουμε"
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ δήλωσε ότι κατανοεί την λογική πίσω από την πρόταση των Ίρβινγκ-Χάουαρντ να απέχουν οι παίκτες από τους αγώνες, αλλά τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητο να επανεκκινήσει η σεζόν.

Κάθε μέρα που περνάει μοιάζει όλο και πιο κρίσιμη στην προσπάθεια του ΝΒΑ να επανεκκινήσει την σεζόν. Κι αν οι παίκτες συνεχίζουν να μοιάζουν διχασμένοι σχετικά με το τι θα κάνουν, με αρκετούς να συντάσσονται με τον Καϊρί Ίρβινγκ στην σκέψη για αποχή από τους αγώνες, ο Ντέμιαν Λίλαρντ πήρε την σκυτάλη από τον Εντ Ντέιβις των Τζαζ τονίζοντας και αυτός ότι είναι απαραίτητο οι παίκτες να επιστρέψουν.

Ο σταρ των Μπλέιζερς βρέθηκε σε εκπομπή στο ESPN και όταν ζητήθηκε η άποψή του παραδέχθηκε ότι έχει κάποιες επιφυλάξεις - κυρίως για λόγους υγείας εξαιτίας του κορονοϊού - αλλά στάθηκε στην σημασία της επανέναρξης της σεζόν.

" Στον τομέα της φυλετικής αδικίας, καταλαβαίνω τι σκέφτονται πολλοί αθλητές. Η λίγκα μας αποτελείται από πολλούς αφροαμερικανούς, των οποίων οι καρδιές είναι με την οικογένειά τους. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της μάχης. Και εκεί είναι που έρχεται η πρόταση ότι ίσως πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά τα προβλήματα και όχι να παίξουμε μπάσκετ" δήλωσε ο Λίλαρντ, για να προσθέσει:

" Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου - αν και πιστεύω ότι και άλλοι παίκτες έχουν την ίδια άποψη - ότι οι παίκτες είμαστε αυτοί που στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειάς τους και την κοινότητά τους. Έχουμε μεγάλη οικονομική ευθύνη στο να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις των αφροαμερικανών και τις αφροαμερικανικές κοινότητες. Οπότε έχει λογική να επιστρέψουμε.

Νομίζω όμως ότι όλα αυτά που λέγονται έχουν λογική. Πιστεύω ότι ο Ίρβινγκ και ο Χάουαρντ έχουν δίκιο να υποστηρίζουν κάποια πράγματα. Τους καταλαβαίνω. Αυτά που ζούμε δεν τα είχαμε ξαναζήσει. Όλα σταμάτησαν σε όλο τον κόσμο, δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό.

Σίγουρα λοιπόν θα είναι δύσκολο για τους παίκτες να βγουν στο παρκέ και να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους ως αθλητές όταν κάτι δεν τους κάθεται καλά. Αυτό δεν πρόκειται να φύγει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα δούμε όμως τι θα συμβεί όταν φτάσουμε εκεί".

AP Photo/Sue Ogrocki

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ