NBA

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Εκτός playoffs για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια!

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Εκτός playoffs για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια!
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Η ήττα από τους Νετς σφράγισε τον αποκλεισμό των Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς από τα playoffs. Διέκοψε έτσι ένα σερί 13 σερί συμμετοχών του "Βασιλιά", που τελευταία φορά έμεινε εκτός postseason το 2005!

Οι Λέικερς είχαν χάσει εδώ και καιρό το τρένο των playoffs. Η εντός έδρας ήττα από τους Νετς με 105-111 απλώς ήταν η... ταφόπλακα των ονείρων τους, αφού σήμανε τον μαθηματικό αποκλεισμό τους. Παράλληλα, διέκοψε και ένα σερί 13 σερί παρουσιών στην postseason από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Ο "Βασιλιάς" πήγε στο Λ.Α θέλοντας να αλλάξει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Κουβαλούσε 13 σερί παρουσίες στα playoffs και 8 σερί παρουσίες στους Τελικούς του ΝΒΑ. Αυτά τα δύο σπουδαία σερί ωστόσο ολοκληρώθηκαν με αυτή την ήττα.

Η τελευταία φορά που ομάδα που αγωνίστηκε ο Τζέιμς έμεινε εκτός playoffs ήταν την σεζόν 2004/05, την 2η χρονιά του στο ΝΒΑ, όταν οι Καβαλίερς τερμάτισαν στην 9η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 42-40 και αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία με τους Νετς! Σε ένα παιχνίδι της μοίρας, έμελλε να είναι πάλι οι Νετς αυτοί που πέταξαν τον "Βασιλιά" εκτός postseason!

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι στα 13 χρόνια που ακολούθησαν, οι ομάδες που αγωνίστηκε ο ΛεΜπρόν (Καβαλίερς από το 2003-2010, Χιτ από το 2010 μέχρι το 2014 και ξανά Καβαλίερς από το 2014 έως το 2018) περνούσαν πάντα το φράγμα του πρώτου γύρου.

Για την ακρίβεια, οι ομάδες που αγωνίστηκε ο ΛεΜπρόν έφτασαν 9 φορές μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ, μία φορά μέχρι τους Τελικούς της Περιφέρειας και τρεις φορές μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, με τον Τζέιμς να έχει μέσους όρους καριέρας στην postseason 28.9 πόντους, 8.9 ριμπάουντ, 7.1 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 1 κόψιμο.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία βέβαια αυτή τη στιγμή. Κι αυτό για πρώτη φορά έπειτα από το 2005 τα playoffs του ΝΒΑ δεν θα έχουν ΛεΜπρόν Τζέιμς και για πρώτη φορά έπειτα από το 2009 θα γίνουν Τελικοί χωρίς τον "Βασιλιά".

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ