ΜΠΑΣΚΕΤ

Λαχτάρισαν, αλλά επιβίωσαν οι 76ερς και οι Σέλτικς

Λαχτάρισαν, αλλά επιβίωσαν οι 76ερς και οι Σέλτικς
AP PHOTO/MICHAEL PEREZ

Οι 76ερς τα χρειάστηκαν κόντρα στο Ορλάντο αλλά έφτασαν στη νίκη με 116-115, όπως και οι Σέλτικς στη Νέα Υόρκη. Στο νήμα επικράτησαν οι Πίστονς, οι Χόρνετς και οι Ράπτορς, περίπατο έκαναν οι Πέισερς (VIDEOS).

Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ με την φανέλα της Φιλαντέλφια. Κι αυτό διότι συνοδεύτηκε με μία νίκη που χωρίς αυτόν δεν θα έπαιρνε ποτέ η ομάδα του. Ο Ρέντικ πέτυχε 31 πόντους με 8 τρίποντα, σημείωσε το νικητήριο σουτ (τρίποντο) με 17’’ να απομένουν και οι 76ερς κατέβαλαν το Ορλάντο με 116-115 σε ένα ματς γεμάτο σκαμπανεβάσματα και 33 τρίποντα: 17/34 είχαν οι γηπεδούχοι και 16/29 οι φιλοξενούμενοι!

Ο Τζοέλ Εμπίντ είχε 32 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους Σίξερς, οι οποίοι κέρδισαν το ματς παρά την απουσία του Μπεν Σίμονς λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Από το Ορλάντο, το οποίο προηγήθηκε με 16 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για “διπλό” στην Φιλαντέλφια έπειτα από τρεις σερί ήττες εκεί μέσα, οι Εβάν Φουρνιέ (31 πόντοι), Νίκολα Βούτσεβιτς (27 πόντοι) και Άαρον Γκόρντον (20 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς.

ΝΙΚΣ - ΣΕΛΤΙΚΣ 101-103: Απόδραση από τη Νέα Υόρκη

Ο Ντέιβιντ Φίζντεϊλ δήλωσε πριν από τον αγώνα ότι θα πλήρωνε για να παρακολουθήσει τον Καϊρί Ίρβινγκ να παίζει μπάσκετ. Αυτός που νίκησε την ομάδα του, πάντως, ήταν ο Τζέισον Τέιταμ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν. Ο δευτεροετής φόργουορντ πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και έβαλε τα κρισιμότερα καλάθια στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, συμπεριλαμβανομένου και ενός fadeaway 21’’ πριν από τη λήξη, που έκανε το σκορ 98-101. Ο Τέιταμ έκανε βέβαια και ένα ανόητο φάουλ με 1,9’’ να απομένουν στον Τρέι Μπερκ, σε προσπάθεια για τρίποντο. Ο γκαρντ των Νικς έχασε όμως την πρώτη βολή και οι “κέλτες” απέδρασαν με τη νίκη από τη Νέα Υόρκη.

Οι Ίρβινγκ και Μόρις πρόσθεσαν από 16 πόντους ο καθένας για την Βοστώνη, η οποία δεν είχε τον Γκόρντον Χέιγουορντ λόγω ξεκούρασης στο “Γκάρντεν”. Στην αντίπερα όχθη, ο Τιμ Χάρνταγουεϊ πέτυχε 24 πόντους και ο Ένες Κάντερ έκανε άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, 15 ριμπάουντ) για τους Νικς, οι οποίοι είδαν τον Κέβιν Νοξ να αποχωρεί με διάστρεμμα από την πρώτη περίοδο. Οι Νεοϋορκέζοι βρέθηκαν νωρίς νωρίς πίσω στο σκορ με 10-26, ωστόσο πάλεψαν μέχρι τέλους και ισοφάρισαν μάλιστα 89-89. Οι Σέλτικς έκαναν όμως σερί 7-0 από εκεί και πέρα και στο τέλος “μίλησε” ο Τέιταμ.

ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ - ΡΑΠΤΟΡΣ 113-117: Ανέλαβε δράση ο Λάουρι

Ο Κοουάι Λέοναρντ πήρε ρεπό και ο Κάιλ Λάουρι πήρε το Τορόντο στις πλάτες του. Ο έτερος All-Star της καναδικής ομάδας πέτυχε 28 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ και οι Ράπτορς έφυγαν με τη νίκη από την Ουάσινγκτον (117-113), παραμένοντας αήττητοι έπειτα από τρεις αγώνες. Συνολικά οι επτά από τους δέκα παίκτες που έπαιξαν πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων από τους Ράπτορς, οι οποίοι μάζεψαν 14 ριμπάουντ παραπάνω και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Ο Μπράντλι Μπιλ (32 πόντοι) και ο Τζον Γουόλ (25 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Γουίζαρντς, οι οποίοι έχουν πλέον 0-2 και ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς τον προπονητή τους. Ο Σκοτ Μπρουκς αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές στο 41’. Το ίδιο βράδυ ο Μπιλ ξεπέρασε τον Γκίλμπερτ Αρίνας σε τρίποντα στην ιστορία των Γουίζαρντς και είναι πλέον πρώτος με 870.

ΧΙΤ - ΧΟΡΝΕΤΣ 112-113: Ο Γουόκερ λύτρωσε τις "σφήκες"

Ο Κέμπα Γουόκερ παίζει σαν να είναι... όλοι οι Χόρνετς στο ξεκίνημα της κανονικής περιόδου. Κόντρα στο Μαϊάμι ο 28χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 39 πόντους με 7/15 τρίποντα και την βολή που χάρισε στην Σάρλοτ τη νίκη με 0,5'' να απομένει για τη λήξη της αναμέτρησης, λυτρώνοντας έτσι την ομάδα του, η οποία προηγήθηκε ακόμα και με 26 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο. Οι “σφήκες” έσπασαν ένα σερί έξι ηττών από το Μαϊάμι με αυτή τη νίκη, έχοντας με διψήφιο αριθμό πόντων και τους Μάρβιν Γουίλιαμς (13), Μαλίκ Μονκ (15), Τζέρεμι Λαμπ (12) και Κόντι Ζέλερ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Ο Ντουέιν Γουέιντ (21 πόντοι) ήταν ο κορυφαίος του Μαϊάμι, αλλά και αυτός που ισοφάρισε το σκορ 12,3'' πριν από τη λήξη. Στο τέλος όμως “μίλησε” ο Γουόκερ, που κέρδισε φάουλ, έβαλε την πρώτη βολή και έχασε εσκεμμένα την δεύτερη για να κυλήσει ο χρόνος. Πέρα από τον “Flash”, οι Γκόραν Ντράγκιτς (20 πόντοι, 7 ασίστ) και Ρόντνι ΜακΓκρούντερ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από την Χιτ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ της τελευταίας φάσης, που έστειλε τον Γουόκερ στη γραμμή των βολών.

ΜΠΟΥΛΣ - ΠΙΣΤΟΝΣ 116-118: Από μηχανής θεός ο Ις Σμιθ

Ο Μπλέικ Γκρίφιν κάνει τα πάντα φέτος για το Ντιτρόιτ. Σκοράρει, μαζεύει ριμπάουντ, πασάρει. Στο Σικάγο ο Γκρίφιν πέτυχε 33 πόντους με 5/7 τρίποντα, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, αλλά ο παίκτης που εξελίχθηκε στον ήρωα της αναμέτρησης ήταν ο Ις Σμιθ. Ο αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ σημείωσε και τους 15 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου καλαθιού 5,4'' πριν από το τέλος, οδηγώντας τους Πίστονς στη νίκη επί των Μπουλς με 118-116, την δεύτερη σε ισάριθμους αγώνες, παρότι σούταραν με ποσοστό 40,6%.

Καλή εμφάνιση για τους Πίστονς έκανε ακόμα ο Ρέτζι Τζάκσον (18 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ ο Ζακ ΛαΒίν (33 πόντοι, 12/21 σουτ) ήταν ο κορυφαίος από πλευράς Μπουλς, οι οποίοι ηττήθηκαν για δεύτερη φορά σε ισάριθμους αγώνες. Ο Τζάστιν Χόλιντεϊ (19 πόντοι, 6/8 σουτ) και ο Κάμερον Πέιν (17 πόντοι) τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα.

ΠΕΪΣΕΡΣ - ΝΕΤΣ 132-112: "Καυτή" η Ιντιάνα

Μία ημέρα μετά την βαριά ήττα στο Μιλγουόκι, οι καλοί Πέισερς επέστρεψαν. Η Ιντιάνα δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά απλοποίησε τα πράγματα στο δεύτερο και διέλυσε το Μπρούκλιν 132-112, σε ένα βράδυ στο οποίο προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους διαφορά στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν σούταρε με ποσοστό 55,4%, είχε 16/24 τρίποντα και υπέπεσε σε μόνο 11 λάθη, με τον Βίκτορ Ολαντίπο να οδηγεί την ομάδα του με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη επί των Νετς για την Ιντιάνα, η οποία δεν είχε τον Ντομάντας Σαμπόνις λόγω τραυματισμού. Είχε όμως συνολικά εννέα παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, συμπεριλαμβανομένων και των Κάιλ Ο’Κουίν (16), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (15) και Ταϊρίκ Έβανς (15). Ο Τζο Χάρις και ο Καρίς ΛεΒέρτ ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Νετς με 19 πόντους έκαστος. Το κακό νέο της βραδιάς για το Μπρούκλιν ήταν ο τραυματισμός του Ρόντιονς Κούρουτς (διάστρεμμα) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Photo credits: AP Photo/Michael Perez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ