NBA

Κορονοϊός: Ανησυχία στο ΝΒΑ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία προπονητές και για τις θέσεις εργασίας

A team attendant uses protective gloves to wipe down seats in the players' bench area during an NBA basketball game between the San Antonio Spurs and the Dallas Mavericks in San Antonio, Tuesday, March 10, 2020. (AP Photo/Eric Gay)
AP Photo/Eric Gay AP PHOTO/ERIC GAY

Στο ΝΒΑ τα σχέδια επανεκκίνησης συνεχίζονται, ωστόσο αρκετοί εκφράζουν ανησυχία για τους προπονητές και τους υπαλλήλους που ανήκουν σε επικίνδυνη ομάδα και τις θέσεις εργασίας.

Το ΝΒΑ, όπως και όλος ο κόσμος, συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς του κορονοϊού, κάνοντας πλάνα για πιθανή επανεκκίνηση. Ενώ όμως αρκετοί κάνουν πλάνα για αγώνες χωρίς κόσμο, τέθηκε ένα σημαντικό ερώτημα: Τι θα κάνουν οι ομάδες για τους προπονητές και υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδα υψηλής επικινδυνότητας;

Βάσει του "WHO", οι άνθρωποι που είναι +60 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα ανήκουν σε ομάδα υψηλής επικινδυνότητας. Αυτόματα κάτι τέτοιο σημαίνει μεταξύ άλλων ότι προπονητές όπως ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς, ο Ρικ Καρλάιλ των Μάβερικς και ο Μάικ Ντ' Αντόνι των Ρόκετς (όλοι +60 ετών) θα μπουν σε μεγάλο κίνδυνο αν κολλήσουν τον κορονοϊό. Και δεν είναι οι μόνοι.

Άτομα του τεχνικού επιτελείου κάθε ομάδες, αλλά και υπάλληλοι των συλλόγων θα έχουν αντίστοιχα προβλήματα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κάποιου υποκείμενου νοσήματος. Κάπως έτσι, η σκέψη επανόδου στην δράση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη εν μέσω της πανδημίας. " Δεν θέλω να θέσουμε σε κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους" δήλωσε ανώνυμα ένας τζένεραλ μάνατζερ ομάδας στο ESPN.

Την ίδια στιγμή ωστόσο τέθηκε ένα ακόμα θέμα: Αυτό των θέσεων εργασίας. " Όταν φτιάχνουμε λίστες, λες οι ιδιοκτήτες να μην ρωτήσουν αν χρειάζονται όλοι αυτοί οι υπάλληλοι; Δεν θα ρωτήσει αν χρειάζονται πράγματι τρεις ασκούμενοι που κόβουν VIDEO ή τρεις ασκούμενοι στο γραφείο που θα μας φέρνουν καφέ; Την ίδια στιγμή, ίσως να έχεις μόνο τον προπονητή σου στον πάγκο. Ο μοναδικός τομέας από τον οποίο δε μπορείς να "κόψεις" κάποιον είναι από το ιατρικό επιτελείο".

Υπολογίζεται ότι κάθε ομάδα έχει συνήθως αποστολή 50-60 ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται οι παίκτες σε αυτή) σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να πέσει στο μισό όταν ξεκινήσει η σεζόν για λόγους ασφαλείας, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν αυτό θα σημαίνει απολύσεις ή δουλειά από το σπίτι.

AP Photo/Eric Gay

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ