NBA

Κλέι Τόμπσον: "Πρόωρο και αφελές να ξεγράψει κάποιος τους Γουόριορς"

Κλέι Τόμπσον: "Πρόωρο και αφελές να ξεγράψει κάποιος τους Γουόριορς"
AP Photo/Eric Christian Smith AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Ο Κλέι Τόμπσον δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να βιαστεί να ξεγράψει τους Γουόριορς, ενώ μίλησε ακόμα για την ονειρεμένη 5ετία της ομάδας και τον τραυματισμό του.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η περίοδος που οι Γουόριορς ήταν διεκδικητές του τίτλου πέρασε. Με τον Κέβιν Ντουράντ να τραυματίζεται και ακολούθως αποχωρεί για τους Νετς και τον Κλέι Τόμπσον να είναι και αυτός τραυματίας, αυτό μοιάζει λογικό. Ο Τόμπσον ωστόσο δεν το πιστεύει αυτό και φρόντισε να το δείξει.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο ESPN, την πρώτη μεγάλη του συνέντευξη μετά τον σοβαρό του τραυματισμό (ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο) στο Game 6 των τελικών του ΝΒΑ κόντρα στους Ράπτορς, ο All Star γκαρντ τόνισε ότι πιστεύει ακόμα στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση σχετικά με το αν ασπάζεται την άποψη του κόσμου ότι η δυναστεία των Γουόριορς τελείωσε, απάντησε: " Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο και αφελές να πει κάποιος ότι τελείωσε η δυναστεία μας. εννοώ ότι έχουμε τον Στεφ Κάρι - ο οποίος έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP - έχουμε τον Ντρέιμοντ Γκριν (αμυντικός της χρονιάς), προσθέσαμε τον Ντι Άντζελο Ράσελ, που ήταν ένα μεγάλο δώρο για εμάς, αφού μπορεί να ανθίσει και να γίνει σούπερ σταρ. Η δική του προσθήκη έδωσε μία ανάσα φρεσκάδας σε εμάς".

Ακολούθως ο Τόμπσον σχολίασε και τις υπόλοιπες κινήσεις των Γουόριορς, τονίζοντας ξανά ότι δεν πρέπει να τους ξεγράφει ο κόσμος: " Το γεγονός ότι χάσαμε τον Άντρε Ιγκουοντάλα και τον Σον Λίβινγκστον, την παρουσία δύο βετεράνων, κάνει τα πράγματα δύσκολα γιατί έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξή μας. Λατρεύω όμως τους παίκτες που αποκτήσαμε. Το να κρατήσουμε τον Κεβόν Λούνι ήταν μεγάλη υπόθεση. Είχε σημαντικό ρόλο στα περσινά playoffs. Μεγάλη υπόθεση ήταν και η προσθήκη του Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν. Νομίζω ότι η ικανότητά του να παίζει πάνω από την στεφάνη θα μας βοηθήσει.

Το να πει κάποιος ότι τελείωσε η δυναστεία μας είναι αφελές. Νομίζω ότι θα επιστρέψω πίσω στο 100% και θα είμαι πιο αθλητικός από ποτέ. Δεν θα ήταν έξυπνο να μας ξεγράψει ο κόσμος. Αυτό λέω στον κόσμο, ειδικά λόγω της χημείας που έχουμε. Θεωρώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε".

Μιλώντας στην συνέχεια για τον τραυματισμό του, ο Τόμπσον υποστήριξε αρχικά ότι δεν κατάλαβε αμέσως ότι χτύπησε σοβαρά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να βιαστεί να επιστρέψει στην δράση: " Ήξερα ότι κάτι έγινε, αλλά όχι ότι ήταν τόσο σοβαρός τραυματισμός, επειδή δεν είχα ξαναπάθει κάτι τέτοιο. Η αδρεναλίνη μου ήταν στα ύψη επειδή αγωνιζόμουν στο Game 6 των τελικών. Νόμιζα ότι απλώς γύρισε λίγο το γόνατό μου. Όταν όμως πήγα στα αποδυτήρια, είδα ότι είχε πρηστεί το πόδι μου και δεν ένιωθα καλά το γόνατό μου.

Έχω ακούσει πολλές απόψεις για το πότε θα γυρίσω. Δεν πρόκειται όμως να βιαστώ. Θέλω να παίξω μέχρι τα 38, 39, 40 μου χρόνια. Αυτό είναι το πλάνο μου, επειδή μπορώ να σουτάρω καλά την μπάλα. Θα ήθελε να επιστρέψω φέτος, αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει. Ξέρω ότι συνήθως η αποθεραπεία κρατάει 10-12 μήνες, οπότε ελπίζω να γυρίσω. Αμφιβάλλω πάντως ότι θα επιστρέψω πριν το All Star Break (σ.σ το All Star Break είναι προγραμματισμένο για τις 16 Φεβρουαρίου".

Κλείνοντας, ο Τόμπσον τόνισε για την ονειρεμένη 5ετία των Γουόριορς (2014-2019) που τους βρήκε να πηγαίνουν σε 5 σερί τελικούς και να κατακτούν 3 τίτλους: " Πολλές σπουδαίες ομάδες στο παρελθόν, όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά γενικά, στάθηκαν άτυχες με τραυματισμούς. Εμείς, ως Γουόριορς, είχαμε μία πενταετία που πήγαμε στους τελικούς και ήμασταν αρκετά τυχεροί σε αυτό τον τομέα. Σίγουρα είχαμε και εμπόδια, αλλά τίποτα τόσο τραυματισμό όσο οι τραυματισμοί που είχαμε στο φινάλε ο Ντουράντ και εγώ. Αυτό μας έκανε ταπεινούς, ενώ από την άλλη οι Γουόριορς έδειξαν ότι πιστεύουν σε μένα όταν μου πρόσφεραν αμέσως 5ετές συμβόλαιο, το οποίο αποδέχθηκα άμεσα, επειδή θα ήταν δύσκολο να αφήσω αυτό τον σύλλογο".

AP Photo/Eric Christian Smith

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ